Glas Javnosti

NOLE NAPADA ROLAN GAROS: Đoković počinje operaciju vrednu istorije! IDEEEEMOOOOO!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je izgubio u 3. kolu Indijan Velsa od 123. tenisera sveta Luke Nardija, na potpuno iznenađenje svih svojih navijača.

Potom je odustao od mastersa u Majamiju, što je bilo i očekivano, a iz Kalifornije je doputovao u Evropu kako bi se što bolje spremio za naredne izazove.

Porazom u Indijan Velsu, Novak Đoković je završio takmičenje na betonu i tvrdoj podlozi vratiće se tek posle Olimpijskih igara u Parizu.

Najbolji teniser sveta je izgubio u 3. kolu Indijan Velsa od Luke Nardija, 123. tenisera sveta, na potpuno iznenađenje celokupne teniske javnosti, ali i svih njegovih navijača. Priznao je tada da nije igrao dobro, a samo dva dana kasnije obelodanjeno je da će preskočiti masters u Majamiju koji počinje u ponedeljak, 18. marta.

Đoković se vratio u Evropu, a za bazu u narednih mesec dana izabrao je Monte Karlo. On tamo ima stan, tako da je iz Kalifornije zajedno sa suprugom Jelenom i decom Stefanom i Tarom, otišao u Monako, gde ima idealne uslove da se spremi za sezonu na šljaci.

Prvi sledeći turnir na kojem ćemo gledati Novaka biće masters u Kneževini koji počinje 7. aprila. Tada će i zvanično početi deo sezone u kojem će Nole ponovo juriti ispisivanje istorije.


(Foto: Jutjub)

Glavni Đokovićev cilj u 2024. godini je zlato na Olimpijskim igrama koje počinju 26. jula. Do tada, očekivano je da Srbin odigra sve pripremne turnire za Garos - masterse u Monte Karlu i Rimu - a verovatno će razmišljati da možda odigra još neki turnir na najsporijoj podlozi.

Rolan Garos, kulminacija sezone na šljaci, poslužiće Noletu kao priprema za olimpijski turnir koji će biti igran takođe na stadionu Filip Šatrije.

Ono što će biti zanimljivo uslediće posle Garosa. Kalendar je ove godine natrpan, posle pariskog slema, sledi selidba "belog karavana" u London gde bi trebalo da se igra na travi Vimbldona. Ali pitanje je da li će Nole odlučiti da igra uopšte tokom ovog dela sezone ili će nastaviti da trenira na šljaci i da se sprema za Olimpijske igre.

Đoković u maju puni 37 godina i vrlo je teško što će za vrlo kratko vreme morati da menja čak tri podloge: sa šljake na travu (sa Garosa na Vimbldon), sa trave na šljaku (sa Vimbldona u Pariz na Olimpijske igre), sa šljake na beton (sa Olimpijskih igara čeka ga odlazak u Ameriku na turneju po betonu čija će kulminacija biti US Open).

Da li će nešto Đoković žrtvovati da bi stigao do olimpijskog zlata - jedinog koje mu u bogatoj kolekciji trofeja nedostaje?

Sledi nam uzbudljivo tenisko proleće.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR