Glas Javnosti

NIKAD VIĐENO U TENISU: Novak Đoković 8 GODINA na vrhu sveta! Počeo 416. nedelju na čelu ATP liste! IDEEEEMOOOOO!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković pomera granice tenisa.

Ovog ponedeljka, 11. marta, počeo je 416. sedmicu na vrhu sveta.

Novak Đoković se trenutno nalazi u Indijan Velsu gde je počeo takmičenje na prvom ovogodišnjem mastersu, a ovog ponedeljka u Kaliforniji može da otvori šampanjac i da proslavi početak 416. sedmice na vrhu sveta.

Ovaj ponedeljak, 11. mart ostaće upisan u istoriji jer je Nole danas stigao tačno do osam godina provedenih na čelu ATP liste. Na ovom mestu ostaće sigurno do 8. aprila kada će na svom kontu imati ukupno 419 sedmica na vrhu sveta.

Kada taj 8. april bude osvanuo, Nole će imati tačno 36 godina i 322 dana, te će oboriti rekord Rodžera Federera i postati najstariji teniser na prvom mestu.

Đoković trenutno ima 9.675 bodova dok se iza njega nalazi Karlos Alkaras sa 8.805. Obojica će pokušati da se domognu pehara u Indijan Velsu. Na ovonedeljnoj listi, nije bilo većih pomeranja u prvih deset zato što masters u Kaliforniji još traje.


Kada pričamo o ostalim srpskim teniserima, treba istaći napredak Miomira Kecmanovića za šest mesta i trenutno je 47. na svetu. Svi ostali nisu napredovali: Laslo Đere i Dušan Lajović su pali za po jedno mesto i sada su na 36, odnosno 56. mestu, dok je Hamad Međedović pokvario plasman za tri pozicije i nalazi se na 119. mestu na ATP listi.

Đoković u noći između ponedeljka i utorka igra protiv Italijana Luke Nardija meč trećeg kola Mastersa u Indijan Velsu

Termin meča neće se dopasti navijačima u Srbiji.

Organizatori su odlučili da Novakov meč bude četvrti po redu na Centranom terenu, što znači da srpski as neće izaći na teren pre 02.00 časa po našem vremenu, odnosno 18.00 po lokalnom u Kaliforniji.

Podsetimo, ukoliko Đoković savlada Italijana u osmini finala odmeriće snage sa boljim iz duela Tomi Pol - Igo Amber.
Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR