Glas Javnosti

NESALOMIVI: Novak posle epske borbe porazio Rubljova

Tenis
Autor: Glas javnosti

Još jedan meč Novaka Đokovića za izučavanje i još jedno finale! Uspeo je srpski as da preokrene i da pobedi Andreja Rubljova sa 2:1 (5:7, 7:6, 7:5) u polufinalu turnira u Parizu posle tri sata velike borbe i drame.

Najbolji teniser u istoriji Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu posle pobede protiv Rusa Andreja Rubljova od 2:1 - 5:7, 7:6, 7:5. Bio je to jedan od onih preokreta i mečeva koji se pamte, a trajao je preko tri sata. 

Novak će u finalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Prosto je jako teško objasniti šta se sve desilo u ovom polufinalu Mastersa, delovalo je posle prvog seta da je Rubljov bliži pobedi, da ima više snage i energije, ali je onda došao taj-brejk drugog seta i Nole je uključio motore.

Posle toga je samo vrebao šansu za pobedu protiv Rubljova, dočekao je priliku u 12. gemu trećeg seta. Rus je servirao da odvede meč u taj-brejk, ali je problem bio u pritisku, nije izdržao i Srbin se plasirao u finale.

Rus je na kraju odservirao duplu servis grešku na meč lopti.



Neverovatan meč!
Sve vreme je delovalo da je Rubljov bliži pobedi, da je Novak umoran, da Rus čak ima i mnogo sreće, ali... Prekoputa mreže imao je ni manje ni više nego Novaka Đokovića.

Đoković će u finalu, za sedmu titulu, igrati sutra protiv Grigora Dimitrova, koji je prethodno savladao Stefanosa Cicipasa 2:1. Najvažnije je da Novak bude što odmorniji za taj duel.

Masters u Parizu igra se za nagradni fod od 5.779.335 evra.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR