Glas Javnosti

NAJBOLJI TENISER SVETA DOBIJA BISTU! Poznato i gde

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ukazano je neverovatno poštovanje Srbinu

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, uskoro bi mogao da dobije bistu sa svojim likom!

Još jedan pokazatelj koliko je voljen u celom svetu, govori i to što bi se bista našla u Francuskoj.

Naime, na inicijativu predsednika udruženja "Svi Srbi u Parizu“, Saše Pešića, i angažovanja Dragoslava Kuleta Perišića, na sednici Skupštine opštine grada Tonon le Ban odlučeno je da Đoković dobije bistu u ovom gradu.


Kako prenosi portal "ssup.fr", po Novaku Đokoviću će se zvati hala i kompleks teniskih terena u gradu na obali Ženevskog jezera. 

- Ova sjajna vest pokazuje da se inicijativom i radom samo dva pojedinca, bez ičije pomoći, može mnogo učiniti na promociji srpstva i jačanja srpsko-francuskog prijateljstva. Ovo će biti prva bista u Evropi sa likom Novaka Đokovića. Za ovu odluku su glasali svi članovi izvršnog veća ovog grada na čelo sa predsednikom opštine Kristof Aminjon. U martu mesecu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime - navodi pomenuti portal.


Ideja je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji, iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca a da to urade zajednički jedan umetnik iz Srbije i jedan iz Francuske.

Inače, Novak ima dosta razloga da voli Francusku, Rolan Garos je osvojio tri puta, a masters u Parizu čak sedam puta.


Glas javnost/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR