Glas Javnosti

Nadal odigrao 2 maratonska meča za dva dana, iako se žalio na povredu, a ovo pitanje ga razbesnelo (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je izgubio u četvrtfinalu od Rafaela Nadala sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (7:4), i to posle sage u kojoj se Španac žalio na povrede, pa odigrao kao na vrhuncu karijere.

Nadal je u poslednjih 48 sati na terenu proveo osam i po sati, a to je bilo jedno pitanje - da li je verovao da će moći to da izvede, što je bila mala aluzija i na reči kako mu je teško i kako vuče povrede. 

Ipak, na terenu nije delovalo tako, a Nadal nije mogao da sakrije da mu pitanje nije prijalo.

- Pa, rekao sam vam u Rimu da ću imati doktora uz sebe, to vam pomaže. Nije trenutak da pričam o tome, rekao sam da ću pričati o tome kad se završi turnir. Dajem sve od sebe da igram na Rolan Garosu u najboljem stanju, posle toga ne znam šta će se desiti. Ovde ću biti u redu - rekao je Nadal. 



Sa druge strane, Novak je upitan da li je video bilo kakve fizičke probleme kod Nadala na koje se Španac stalno žali. Najbolji teniser sveta je kao iz topa odgovorio.

- Ne! Nisam video nikakve probleme. Nisam video problem sa povredama, ali nije prvi put da se podigne kada je povređen, kada jedva hoda, a onda izađe sa 100 posto spremnosti. Uradio je to mnogo puta u karijeri - zaključio je Đoković.

- Dovoljno sam star da ne krijem stvari i ne govorim ono što ne mislim. Iskreno, ne znam šta će se desiti posle turnira. Ako se ne reši to sa stopalom, to će postati ekstremno teško za mene. Uživam dok sam ovde i ne razmišljam o budućnosti. Boriću se za rešenje, ali hoću samo da igram u polufinalu - naveo je Nadal. 

NOVAK O MEČU

Da budemo pošteni i stavimo ruku na srce, Nadal je u celom meču bio dosta bolji. Delovalo je kao da više želi ovu pobedu. Na kraju ju je i ostvario i nastavio pohod ka 22. gren slem tituli. 

Ukoliko je u Parizu ovog proleća bude osvojio odvojiće se od prvih pratilaca, Novaka Đokovića i Rodžera Federera, koji imaju po 20 pehara sa najvećih takmičenja. Najbolji teniser sveta je čestitao velikom rivalu na pobedi i dodao.



 - Bio je bolji igrač u bitnim momentima. On je startovao veoma dobro, a ja ne. Uhvatio sam momentum kada sam se vraćao u drugom setu i osvojio ga. Tada sam pomislio da sam se vratio u igru. Onda je imao tri, četiri fantastična gema u trećem setu, uspeo je da podigne svoj tenis na novi nivo. Imao je takve momente na početku svakog seta, osim četvrtog. Imao sam šanse u četvrtom setu, imao sam dve set lopte, jedan od ta dva udarca je mogao da me ubede u peti set i onda je zaista ničiji meč. Pokazao je zašto je veliki šampion, ostao je mentalno miran, završio je meč na način na koji je završio, čestitam i njemu i njegovom timu.

Duel je trajao do sat posle ponoći, a Đoković je prokomentarisao i termin duela.

 - Postoje različita mišljenja o noćnim mečevima. Iskren da budem, smatram da oni ovde počinju prekasno. Ali odlučuje televizija. Oni kao nosioci prava odlučuju da li će biti dnevni ili noćni meč.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR