Glas Javnosti

Medvedev (NI)JE pokazao "srednjak" pariskoj publici

Tenis
Autor: Glas javnosti

Gledao je nokte dok je napuštao teren, ispitivao kako izgledaju, a onda jedan prst ispružio „slučajno“ prema tribinama. Naravno srednji.

Ovakav potez Danila Medvedeva posle poraza u sjajnom meču protiv Grigora Dimitrova, izazvao je brojne – sa pravom – negativne reakcije, ali on tvrdi da to nije tačno:

– Nisam pokazivao prst nikome, samo sam gledao nokte. Ovako – pokazao je Rus, ali njegov smeh je najbolje je govorio da ni on sam ne misli to.- Zašto bih tako nešto uradio sjajnoj pariskoj publici.

Sve je počelo glasnim zvižducima posle bacanja reketa.


– Normalno je da su mi zviždali, ne vidim nikakav problem u tome. Ali kada sam hteo da serviram, počeli su da mi aplaudiraju. To ne bi smeli da rade.

Nije tu bio kraj.

– Kada sam hteo da serviram, sudija je rekao da Grigor nije spreman. Dobro, to se dešava, ali publika opet meni zviždi. Tada sam rekao da neću da igram dok mi zvižde. Publika je nastavila, a ja sam dobio opomenu. Tada sam sebi rekao, neću da budem diskvalifikovan i nastavio sam da igram – na svoj, pomalo sarkastičan, pomalo duhovit, način prepričao je Danil incident.

Na pitanje šta misli o ponašanju francuske publike prema njemu, pogotovo zbog činjenice da živi u ovoj zemlji, Medvedev ističe:

– Prvo, to nema veze sa Francuskom. Ponašanje publike zavisi od turnira, od mog ponašanja, od reakcije gledalaca. Sve zajedno. Imam mnogo francuskih prijatelja, a ni oni ne vole ovaj turnir. Možda je tu razlog.

 

A onda je dodao još jednu žaoku Parižanima:

– Ovde sam mnogo bolje igrao pred praznim tribinama – podsetio je na vreme korone. Trijumfovao je 2020.

U glasine da postoji mogućnost da Bersi izgubi licencu i masters se preseli u Saudijsku Arabiju, ne veruje. Pariska hala ima dve godine da se prilagodi zahtevima ATP tura.

– Čuo sam za šanse da se preseli u drugu dvoranu, ali ne verujem da Pariz može da izgubi masters. Ovo je jedan od legendarnih turnira, mnogo je čuvenih igrača među njegovim šampionima. Osvojio sam ga i ja. Vratiću se i pokušati da još boljom igrom pridobijem publiku – objasnio je Medvedev. – Nemam ništa protiv gledalaca, samo stvari ponekad ne kliknu.

A razlog za poraz vidi u dva elementa.

– Igrao sam finale prošle nedelje u Beču, teško je dobro odigrati dva turnira zaredom, pogotovo jer su loptice različite. Dimitrov je u veoma dobroj formi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR