Glas Javnosti

Medvedev ispao u Šangaju

Tenis
Autor: Glas javnosti

Amerikanac Sebastijan Korda eliminisao je u dva seta favorizovanog Rusa Danila Medvedeva u trećem kolu Mastersa u Šangaju, rezultatom 7:6, 6:2. Treći reket planete izgubiće dodatne dovoe zbog neuspeha u Kini. Andrej Rubljov pobedio je Kventina Alisa 6:4, 7:5, dok je Karen Hačanov eliminisao Zukajeva 7:6, 4:6, 6:2.

Sebastijan Korda igra fantastičan tenis, osetio je to na svojoj koži u Astani pre nekoliko dana Hamad Međedović, koji je u polufinalu pao pred Amerikancem. Nije se na kraju domogao trofeja, jer je poražen u finalu od Francuza Manarina.

Ali, Korda je nastavio da niže pobede na Mastersu u Šangaju. Izbacio je na startu domaćeg takmičara Bua, a zatim je neočekivano bio koban po najboljeg ruskog tenisera i branioca titule Danila Medvedeva.





Kako su obojica odlični serveri, tako i ne čudi što nije bilo brejka pa je tajbrejk morao da odluči pobednika prvog seta.
U igri nerava bolje se snašao Korda, koji je posle velike borbe slavio rezultatom 10:8.

Usledio je psihološki pad kod Medvedeva, što se njemu tokom sezone neretko i dešava. Amerikanac, inače 26. igrač na ATP listi, osvojio je servis gem, da bi već u sledećem „ukrao servis“ Medvedevu.

Nije uspeo da se vrati ruski teniser, već je motivisani Amerikanac u osmom gemu stigao do još jednog brejka, za ubedljivih 6:2 i plasman u osminu finala Mastersa u Šangaju. Bila je to najveća pobeda u dosadašnjoj karijeri Amerikanca, jer je uzeo skalp igraču iz Top 5.

Za razliku od Medvedeva koji je ispao u ranoj fazi turnira u Kini, njegovi sunarodnici Karen Hačanov i Andrej Rubljov uspešno su odradili posao i nastavljaju takmičenje na Mastersu u Šangaju.

Rubljov čeka pobednika meča Manarino – Tseng, dok će Hačanov odmeriti snage sa Bugarinom Grigorom Dimitrovom, koji je izbacio Australijanca Aleksandra Vukića – 6:4, 6:3.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR