Glas Javnosti

LEGENDARNA AMERIČKA TENISERKA: Nikad nisam videla nekog poput Đokovića

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak se zacementirao na poziciji najboljeg tenisera svih vremena, a sada stižu pohvale sa svih strana.

Neprestano stižu čestitke Novaku Đokoviću, koji je osvajanjem Rolan Garosa došao do 23. grend slem trofeja.

- Tokom proteklih 50 godina, videla sam i proučavala svakog šampiona u tenisu. Nikada nisam videla nekoga poput Novaka Đokovića. Kombinacija mentalne, fizičke i emocionalne snage koja ulazi u svaki udarac je bez premca. Vreme je da zaista cenimo ovog čoveka - napisala je Kris Evert, nekada prva teniserka sveta i osvajačica 18 slemova.



Osvojena treća titula na Rolan Garosu značila je da Đoković postaje rekorder po broju grend slem trofeja. Na omiljenom turniru Rafaela Nadala uspeo je da istorijski nadmaši najvećeg rivala. I upiše svoje ime pored drugog najvažnijeg rekorda u tenisu.

Onaj prvi je već oborio, i daleko nadmašio sve svoje prethodnike – od ovog ponedeljka na vrhu ATP liste provodi 388. sedmicu. Reč je o apsolutnom rekordu, pošto nema ni teniserke koja je duže vladala WTA turom – Štefi Graf ostala je na 377.

Kada je reč o prvom mestu na ATP listi, kao prvi reket sveta je godinu završavao sedam puta. Niko pre njega nije bio toliko uspešan – Pit Sampras je to činio šest puta, a Džimi Konors, Rodžer Federer i Rafael Nadal po pet.

U svom vlasništvu Đoković ima i rekord po broju masters titula – 38. Uz to je jedini igrač u istoriji ovog sporta koji je osvojio svih devet turnira iz serije 1000. I učinio je to dva puta.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR