Glas Javnosti

KOLMAN TVRDI: Štruf je sposoban da uradi mnogo u Parizu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Jan-Lenard Štruf je prošle nedelje u Madridu postigao nešto što niko pre njega nije – postao je prvi srećni gubitnik koji je stigao do finala jednog mastersa. Međutim, ove nedelje ga nema u Rimu.

„Morao bih da igram kvalifikacije i zato sam odlučio da uzmem nekoliko dana odmora“, objasnio je Nemac, koji bi na Foro Italiku morao na teren samo dan posle finala u Magičnoj kutiji. „Sledeće nedelje ću učestvovati na čelindžeru u Bordou.“

Iako je možda mogao u Rimu da nastavi vrtoglavi uspon posle Madridskog uspeha – sa 65. je skočio na 28. poziciju – Štruf ne žali zbog izostanka sa Italijanskog opena.


„U aprilu nisam bio nijedan dan kod kuće, a u martu samo nekoliko. Jedva čekam da provedem dva dana sa porodicom“, istakao je 33-godišnji teniser, koji je i na prethodnom mastersu na šljaci, u Monte Karlu, zablistao. Stigao je iz kvalifikacija do četvrtfinala.

Nemac iza sebe ima zaista vrtoglav uspon. Pre tri meseca je bio 156. na svetu, pre dva 136, pre mesec 100, sada je već obezbedio status nosioca na Rolan Garosu. Zahvaljujući ovim uspesima obezbedio je najbolji rejting u karijeri.

„Sve što sam postigao u Madridu ohrabriće me u narednim mesecima“, ističe. „To je najveći uspeh u mojoj karijeri.“

Nije teško pretpostaviti koliko je oduševljenje izazvao Štrufov uspeh u Nemačkoj. Čestitke stižu jedna drugu, a očekivanja rastu.

„Jan može mnogo na Rolan Garosu. Mnogo faktora govori u prilog tome“, ističe Mihael Kolman, nemački selektor u Dejvis kupu. „Uslovi igre na šljaci u Parizu su brzi, baš kao i u Madridu, a to mu odgovara.“


Kolman je uveren i da će Štruf nastaviti da podiže kvalitet igre:

„On je u sjajnoj poziciji, ima puno pobeda i mnogo samopouzdanja.“

Za selektora je izuzetno važan uspon njegovog pulena u poslednjim mesecima. Ako se ne dogodi neko veliko čudo – Štruf će posle Rolan Garosa debitovati kao prvi reket Nemačke. Saša Zverev je trenutno na 22. poziciji, ali brani mnogo poena za parisko polufinale, a s obzirom da je totalno van forme, može se očekivati nastavak njegovog pada na ATP listi.

Zato će Štruf postati novi lider reprezentacije Pancera i zato je selektoru važno da ima tenisera, koji je u velikom usponu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR