Glas Javnosti

Kirjos stao uz Đokovića, sada i zvanično ušao u PTPA

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nik Kirjos, kontroverzni australijski teniser koji je godinama unazad bio percipiran kao veliki kritičar Novaka Đokovića, potpuno je promenio ploču u prethodnom periodu, a sada je otišao i korak dalje, pridruživši se Đokovićevoj nezavisnoj organizaciji PTPA.

Kirjos je tokom godina bio veliki kritičar Đokovića, često je i prelazio granice dobrog ukusa što je i srpski teniser primetio i umeo je da odgovori, naravno u blažem stilu.

Ali, sve se promenilo kada se Đoković našao na udaru australijskih vlasti početkom prošle godine što je okončano njegovom deportacijom. Tada je Kirjos stao u odbranu Đokovića, a njihovo drugarstvo je dostiglo i novi nivo pošto su se sastali u prošlogodišnjem finalu Vimbldona.

I upravo uoči Vimbldona, Kirjos je pristupio organizaciji PTPA, nezavisnom udruženju tenisera koje je inicirao i osnovao Đoković.



Kirjos je tim povodom objavio i poruku.

„Veoma sam uzbuđen što sam deo PTPA, neverovatne inicijative. Svaki igrač koji ima bilo kakvo pitanje o tome može slobodno da mi se obrati. Vreme je!“, naveo je Kirjos.

Podsetimo, organizacija PTPA se zalaže za bolje uslove za tenisere i ujednačenu raspodelu novca od turnira, s obzirom na to da je poznato da igrači ispod stote pozicije na ATP listi gotovo ne mogu da prežive baveći se tenisom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR