Glas Javnosti

Đoković večeras protiv mladog Holanđanina igra osminu finala

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ispadanje većine glavnih konkurenata povećava šanse Novaku Đokoviću da osvoji pariski masters, ali za to prvo mora da preskoči prepreku večeras (ne pre 19.30) u osmini finala Bersija protiv vrlo neugodnog Talona Grikspora (23. ATP).

Novak je hvalio je svog protivnika pred meč, istakavši da Holanđanin igra tenis svog života.

- Veoma je opasan i kompletan igrač - izjavio je Novak, obećavajući da će se dobro pripremiti, imajući u vidu da su se mnogi na ovom turniru već opekli.

Đoković i Grikspor su, pre ovog meča, dva puta zvanično odmerili snage, oba puta na tvrdoj podlozi. Oba puta slavio je naš as, ove godine u Dubajiu (6:2, 6:3) i pre dve godine na Ju-Es Openu (6:2 6:3 6:2).


Bez obzira na to, Đoković kaže da nije želeo se opušta, a ističe da ga ne uljuljkuje ni to što je dobar deo konkurenata već otpao. Poručio je da je ispadanje Alkaraza uticalo na trku za najboljeg tenisera na kraju godine, ali da mu se pogled, što se ovog turnira, nije promenio.  

- Nema mnogo uticaja na mene to što su moji najveći rivali ispali ranije. Znam da moram da imam punu pažnju i koncentraciju za predstojeće mečeve. Obavezan sam da ih igram na najvišem mogućem nivou – istakao je Nole.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR