Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ UVEĆAO VEČNI REKORD!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković ne prestaje da ispisuje istoriju,

Srpski teniser je saznao da će biti najbolji na planeti najmanje 414 sedmica u karijeri, tačnije do 4. marta.

Đoković nije odigrao meč od ispadanja sa Australijan opena u polufinalu od Janika Sinera i nema nameru da to čini sve do Indijan Velsa koji je na programu od 6. do 17. marta i koji se često naziva „petim grend slemom“. Đoković od 2019. godine nije igrao na jednom od dva mastersa u ovom delu sezone, pa će ova godina i po tome biti specifična.

Novak je sada započeo 411. nedelju na vrhu sa 9.855 bodova i siguran je da će biti na vrhu do početka marta. Na drugoj poziciji je trenutno Karlos Alkaraz sa 9.255 bodova, treći je Danil Medvedev sa 8.765 i na četvrtom mestu je Janik Siner sa 8.310. Ipak, svi oni će teško sada ugroziti Đokovića.


(Foto: Jutjub)

Alkaraz brani titulu u Buenos Ajresu (250) i finale u Rio de Žaneiru (300 bodova). Trofej je podigao na Indijan Velsu prošle godine (1000) i stigao do finala Majamija (600).

Medvedev je ušao u fantastičan niz prošle godine, pa je redom podizao titule u Roterdamu (500), Dohi (250) i Dubaiju (500). U Indijan Velsu je poražen u finalu (600), dok je u Majamiju podigao titulu.

Ne toliko dominantan, ali veoma sličan niz je prošle godine imao i Siner koji je podigao titulu u Monpeljeu (25), zatim stigao do finala Roterdama (300), na Indijan Velsu je stao u polufinalu (360), a u Majamiju je bio finalista (600).

To praktično znači da niko ne može da ugrozi Đokovića i još dugo i ironično bi Srbin i bez igre mogao da uveća prednost na ATP listi…


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR