Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ: Srećan sam što sam se vratio na Indijan Vels

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković rekao je danas da se nada da će imati dobar turnir u Indijan Velsu i dodao da želi da nastavi da piše istoriju ovog sporta.

"Srećan sam što sam se vratio u Indijan Vels posle pet godina, vreme tako brzo leti. Nadam se da ću imati dobar turnir. Imam jasnu ideju o turnirima koje ću posebno ciljati ove godine, grend slemove i naravno Olimpijske igre. Imam malo drugačiji pristup, selektivniji sam, slušam svoje telo i svoj tim", rekao je Đoković.
 
Đoković je bio slobodan u prvom kolu mastersa u Indijan Velsu, dok će u drugom kolu igrati protiv Australijanca Aleksandra Vukića.

Đoković je ovu godinu, za razliku od brojnih prethodnih sezona, počeo porazom u polufinalu Australijan opena od Italijana Janika Sinera.
 
"Često sam počinjao sezonu sa ovim trofejom, koji mi je davao dobru dozu samopouzdanja za ostatak godine. Imao sam izuzetnu sezonu prošle godine, obarao sam rekorde, pisao istoriju sporta, trebalo je mnogo energije. Imam utisak da nisam imao dovoljno vremena da se odmorim i da se dobro pripremim", rekao je Đoković.

Nisam igrao svoj najbolji tenis u Australiji za razliku od Sinera, koji je bio mnogo bolji i zaslužio je da osvoji trofej, dodao je prvi teniser sveta.
 
Španac Rafael Nadal je trebalo da se vrati na teren upravo u Indijan Velsu, ali je ipak odustao od nastupa rekavši da nije dovoljno spreman.
 
"Tužno je zbog turnira što je Rafa morao da se povuče. Slučajno sam bio sa njim na letu za SAD, bilo je veoma lepo videti ga. Znam da je odlučio da dođe ranije, da trenira i da se spremi. Dao je sve od sebe", rekao je Đoković.

Novinare u Indijan Velsu je zanimalo i da li se oseća spremnim da igra do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028.
 
"Sve je moguće, ali još ne znam. Videćemo. Los Anđeles 2028. je još daleko, ali to je misao koja me gura napred. Videću iz godine u godinu ako ostanem dovoljno motivisan... I dalje volim sport, borbu na najvišem nivou i dalje sam broj jedan na svetu. Za sada želim da nastavim, da pišem istoriju, videćemo koliko sam daleko sposoban da idem", zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR