Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ POBEDIO ĐEREA POSLE NESTVARNOG PREOKRETA: Novak u četvrtom kolu US Opena (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Ju Es opena pošto je posle velike drame i preokreta u pet setova slavio protiv Lasla Đerea sa 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3).

Meč je trajao 3 sata i 45 minuta.

Novak će u četvrtom kolu igrati protiv Hrvata Borne Goje.

Bio je ovo istorijski meč za srpski tenis. Srpski derbi je odigran pred više od 20.000 gledalaca na najvećem teniskom stadionu na svetu "Artur Eš".



Đere je od starta pokazao da je u najmanju ruku ravnopravan rival Đokoviću, koji je dugo tražio svoj ritam.

Laslo je već u prvom gemu u meču napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da posle 47 minuta osvoji prvi set i povede u meču.



Drugi set je rešen u sedmom gemu, kada je Laslo napravio brek i poveo sa 4:3. Opet je jedan brejk bio dovoljan Đereu da reši set u svoju korist i povede sa ogromnih 2:0.

Novak je samo jednom na Ju Es openu uspeo da nadoknadi 2:0, i to protiv Rodžera Federera 2011. godine. U karijeri ovo mu je osmi put da se od 0:2 vratio i pobedio sa 3:2.



Ali kada sa druge strane mreže imate najvećeg svih vremena onda vam ni 2:0 ne garantuje ništa. Novak se razgoropadio u nastavku i naredna dva seta dobio sa po 6:1, bez ikakvih problema.

Sličan scenario je bio i u petom setu, kada je Novak odmah napravio brejk. Držao je prednost do devetog gema i rezultata 5:3. Na servisu za meč, Đere je imao brejk priliku za povratak, ali nije uspeo.


Đoković će u četvrtom kolu igrati protiv hrvatskog tenisera Borne Goja koji je savladao Jiržija Veselog sa 6:4, 6:3, 6:2 i tako kao kvalifikant stigao do osmine finala US Opena po prvi put u karijeri.

NOVAK ĐOKOVIĆ - LASLO ĐERE 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR