Glas Javnosti

Đoković ide na mladog Runea za polufinale Pariza

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković sinoć se teškom mukom probio do četvrtfinala Mastersa u Parizu, ali mu zgusnut raspored takmičenja serije 1.000 ne ostavlja prostora i vremena za veliki odmor posle meča sa Talonom Griksporom, pa će večeras oko 19.30 ponovo na teren. Ovog puta protiv svog mladog prijatelja, neskrivenog obožavaoca i dužnika Holgera Runea.

Dvadesetogodišnji Danac više puta je izjavljivao za medije da beskrajno ceni lik i delo, statistički, najboljeg tenisera sveta svih vremena, takođe zahvaljivao se 16 leta starijem kolegi što je uvek bio prijateljski nastrojen prema njemu, ali sigurno neće da se odrekne pobedničkih ambicija u četvrtom susretu sa Srbinom.



Niti mu međusobni skor i ovosezonski rezultati daju pravo na to. Saradnja sa Borisom Bekerom takođe, jer je novopečeni pulen slavnog nemačkog tenisera i godinama Đokovićevog trenera, zaustavio osvajača 24 Grend slema u poslednjem finalu aktuelnog turnira u glavnom gradu Francuske (sa 2:1 u setovima), a onda mu stao na put i u četvfrtfinalu Mastersa u Rimu ovog leta (2:1). 


Uprkos svemu, Đoković je i dalje veliki favorit protiv momka sa severa Evrope, najmanje zbog svoje pobede nad njim na US Openu 2021. godine, a mnogo više zbog fizičke, tehničke, mentalne i taktičke superiornosti. Novak je predvideo svom večerašnjem izazivaču lepu Grend slem karijeru, ali teško je čak i pomisliti da neće dati poslednji atom snage, ako bude trebalo, da protiv kadndidata za Završni masters u Torinu nastavi borbu na svoju sedmu parisku titulu. Bez obzira što ga danima muči stomačni virus. 

A, događaji na terenu slavnog "Bersija" pokazaće da li i dalje oseća posledice zdravstvenih problema, kako se rešio umora od skoro trosatnog "reketanja" sa Holanđaninom u osmini finala i da li je spreman za novu turu provokacija sa tribina, koje mu iz godine u gosinu sve teže pada. Bez obzira što ima magičnu formulu za pretvaranje zvižduka i pogrdnih prozivki u svoje pogonsko gorivo. Kao što je bilo sinoć u Parizu. 


Osvajač ovogodišnjeg Australijan Opena, Rolan Garosa i US Opena ili četvrtfinalista poslednjeg RG i finalista Mastersa u Rimu i Monaku ovog leta, prvi ili sedmi reket sveta.... - odgovor ćemo dobiti u dva ili tri seta ove noći. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR