Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ HVATA ZALET ZA ROLAN GAROS: Nole protiv Vavrinke, srpski derbi na početku Srpska opena (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Godinu dana se čekalo da se najbolji tenis vrati na ovaj deo Balkana. Sletanje Novaka Đokovića u Banjaluku pokazalo je koliko su navijači željni pravog tenisa.

Srpska Open će se igrati na terenima na kojima se godinama održava sjajan čelendžer na kom su slavili mnogi poznati igrači poput Talona Grikspura, koji otvara program na Centralnom terenu od 11.00, Viktora Troickog ili Dušana Lajovića koji će već u prvom kolu odigrati srpski derbi protiv Filipa Krajinovića.

Težak žreb i onaj kome se navijači nisu nadali, ali nema sumnje da nas čeka pravi spektakl u borbi za 85.605 evra, koliko će kući odneti šampion u nedelju.

Titulu brani, barem u neku ruku, Andrej Rubljov koji dolazi u sjajnom raspoloženju u Banjaluku. Nakon dva poraza u finalima mastersa uspeo je da podigne titulu u Monte Karlu, pa će mu dva dana pauze (neće igrati pre srede) mnogo značiti da se odmori pred odbranu 250 bodova.


Žreb je opet spojio Lajovića i Krajinovića, a ako nešto znamo kroz istoriju njihovih duela onda je to da je Dušan favorit na šljaci. Oba puta je dobio Krajinovića na ovoj podlozi i oba puta izgubio na betonu.

Lajović odlično poznaje ove terene, uostalom godinama ranije je ovde osvojio čelendžer, pa bi to mogla da bude prednost ili barem stvari iz koje će crpeti samopouzdanje.

Krajinoviću je sa druge strane pobeda neophodna. Od Monpeljea je vezao šest poraza u glavnim žrebovima (uz 1-1 u kvalifikacijama Monte Karla), pa će ovo biti prilika da se stvari promene.

Iako niko ne želi da jedan srpski igrač završi takmičenje u prvom kolu nema ljubitelja tenisa koji se ne raduje ovom duelu.


Đoković je nešto duže napravio pauzu nego što se očekivalo nakon još jedne rane eliminacije u Monaku, pa je po mnogo čemu ovaj turnir prekretnica sezone. Ujedno je ovo prilika da podigne nivo igre, ali i da pokaže da je spreman za šljaku. I naravno da ućutka priče o problemima sa laktom koji su postali aktuelniji od odlaska u kneževinu.

Sada će svaki njegov korak biti pod lupom, ali nema nikakve dileme da je kroz karijeru najviše energije crpeo od domaćih navijača, a onda pravio razliku na terenu. Možda ovo bude ta izuzetno bitna prekretnica sezone. Uostalom, zašto ne bi bila?


Sten Vavrinka

Čekaće najpre da duel završe Sten Vavrinka, drugi grend slem šampion koji se nalazi u žrebu, i Luka van Aš, jedan od talentovanijih igrača novije generacije. Sa nestrpljenjem se čeka da na terenu vidimo jedan veteranski duel između Švajcarca i Srbina. Igrali su velika finala, igrali su velike mečeve, ali bi sada prvi put mogli da igraju na Novakovom terenu.

Možda je Vavrinka bio jedan od onih igrača koji sazru tek kasnije (pogledajte čitavu generaciju tenisera koji sada sa 19 godina čine čuda), ali je uspeo nešto gotovo nemoguće. Uzeo je tri grend slem titule u eri „Velike trojke“.

„Smatram Novaka dobrim prijateljem. Uvek je bio ogroman izazov igrati protiv njega. Dobio sam ga u grend slem finalima i to su mi neke od najlepših uspomena“, rekao je Vavrnika u Banjaluci, ali je istakao da najpre mora da dobije mladog Francuza.

Nema nikakve dileme da će navijači biti sjajni i da će publika nositi sve igrače sa ovih prostora, u to niko ne sumnja ni najmanje.


Kada se izađe pred 6.000 navijača na jednom od najlepših stadiona na ovim prostorima. Pa, to je nešto potpuno drugačije…

Za srpske navijače će biti posebno zanimljivo što će na delu videti i Hamada Međedovića, momka koji se nalazi u uzlaznoj putanji. Na dobrom je putu da zaigra na Rolan Garosu, a za to bi mu dobro došlo da zablista na ovom turniru. Prvu priliku ima već u ponedeljak kada će odmeriti snage sa Gregorom Barerom (ne pre 15.00).

„Utisci su sjajni sve odrađeno vrhunski. Naravno, da mi znači mnogo ovaj turnir, puno je zvezda ovde, čast mi je, maštao sam o ovome. Voleo bih da odigram najbolje što znam, verujem da mogu daleko da doguram. Ipak, nikakav konkretan cilj nisam postavio“, poručio je Međedović.


Glas javnosti/Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR