Glas Javnosti

Đere u finalu Hamburga

Tenis
Autor: Glas javnosti

Teniser iz Srbije Laslo Đere napravio je još jedan odličan rezultat pobedom protiv Žižena Žanga 2:0 (6:3; 6:2) i plasirao se u finale turnira u Hamburgu gde će igrati sa boljim iz meča Artur Fils - Saša Zverev.

U sjajnoj formi igra Đere, a bolna eliminacija sa Vimbldona od Stefanosa Cicipasa ga nije omela, već ga je po svemu sudeći dodatno motivisala.

Na putu do finala teniser iz Srbije je savladao argentinski duo Ečeveri - Pelja. Prvo je bio bolji od Ečeverija sa 2:0 u setovima, da bi Pelju u veoma neizvesnom meču savladao sa 2:1. U četvrtfinalu mu je na put stao Lorenco Museti koji je bio favorit, ali je popularni Laci rešio meč sa laganih 2:0 u setovima.


I poslednja prepreka u vidu kineskog tenisera je lako preskočena. U prvom setu je pred sam kraj pri rezultatu 4:3 uspeo da napravi brejk, dođe na 5:3 i potom ga potvrdi, a onda je u drugom setu iskoristio drugu priliku da ukrade gem na servis protivnika, što je onemogućilo Žanga da se vrati u meč.

Ovo je peto ATP finale u kom će Đere učestvovati, a od toga, dva puta je uspeo da podigne trofej. Prvi put u Riju 2019. godine, a potom i godinu dana kasnije na Sardiniji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR