Glas Javnosti

Azarenka razočarana zbog ponašanja publike i zvižduka sa tribina

Tenis
Autor: Glas javnosti

Beloruskinja Viktorija Azarenka rekla je da nije fer što je zvižducima ispraćena sa terena posle poraza od Eline Svitoline iz Ukrajine u četvrtom kolu Vimbldona.

Ukrajinka je slavila sa 2:6, 6:4, 7:6 (11:9) u tom meču, a dugo je poznat njen stav da se neće rukovati sa Ruskinjama i Beloruskinjama posle mečeve otkako je počeo rat u njenoj domovini.

“Šta je trebalo da uradim, da stanem i sačekam je. Šta god da sam uradima ne bi bilo u redu, tako da sam učinila ono što sam mislila da ću ispoštovati nju. Znate, ova diskusija o rukovanju nije diskusija koja menja živote. Ako želite da je potežete, samo napred. Verujem da smo odigrale sjajan meč, a ako ljudi žele da se fokusiraju samo na rukovanje ili pijanu publiku, to je šteta. Ona ne želi da se rukuje sa Rusima i Belorusima. I ja sam ispoštovala njenu odluku”, rekla je Azarenka.

Iako je Azarenka nije sačekala da se pozdrave, pošto joj je očigledno jasno da pozdrava neće ni biti, pošto se pozdravila sa sudijom rukom je mahnula u pravcu protivnice, koja je, čini se, klimnula glavom u njenom pravcu.

Svitolina je, s druge strane, istakla da ne može da odgovori da li je iznenađena neprijateljskom reakcijom britanske publike prema Azarenki. Prošlog meseca, na Rolan Garosu, Ukrajinka je izviždana pošto se nije rukovala sa drugom beloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom posle poraza.

“Imam osećaj da svaki igrač koji izgubi, ako nema rukovanja, biva izviždan. Verujem da teniske organizacije treba da izdaju saopštenje da jednostavno neće biti rukovanja između ruskih i beloruskih tenisera sa ukrajinskim igračima. Ne znam da li možda to nije jasno ljudima. Već sam rekla mnogo puta da dok god ruske trupe ne napuste Ukrajinu i ne vrate nam naše teritorije neću se rukovate. Moj stav je jasan, ne znam da li može da bude jasniji”, naglasila je Svitolina.

Ukrajinka će se u četvrtfinalu sastati sa najboljom teniserkom sveta Igom Švjontek.

Sve mečeve sa Vimbldona možete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR