Glas Javnosti

ARAPI BAŠ NE ŠTEDE: Evo koliko će Novak Đoković zaraditi na egzibicionom turniru u Rijadu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ljubitelji "belog" sporta oduševili su se kada su čuli informaciju da će Novak Đoković i Rafael Nadal ponovo odmeriti snage na teniskom terenu.

Naime, Rijadu će se u oktobru održati događaj sa imenom "Šest kraljeva slema" na kojem bi trebalo da učestvuju pet grend slem osvajača koji su i dalje aktivni teniseri: Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner.


Odlučeno je da se njima pridruži Holger Rune kao neko od koga se tek očekuje da dođe do trofeja na nekom od četiri najveća turnira, a da ta čast ne pripadne Dominiku Timu koji je osvojio Ju Es open, ali u poslednjih nekoliko sezona praktično ne može da se sastavi na terenu.


Teniseri će na ovom egzibicionom turniru i lepo zaraditi, pošto će svaki učesnik inkasirati po 1,5 miliona dolara, dok pobedniku turnira sleduje ogromnih šest miliona dolara.

Posebno će zanimljivo biti videti Đokovića i Nadala ponovo zajedno na terenu, možda i poslednji put. Najveće rivalstvo u istoriji tenisa broji 59 međusobnih mečeva u kojima je Novak ostvario 30 pobeda.


Zbog problema sa povredom Španac je propustio prošlu sezonu, a poslednji put njih dvojica su jedan protiv drugoga igrali u četvrtfinalu Rolan Garosa 2022. godine. Nadal je pobedio u četiri seta.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR