Glas Javnosti

ALKARAZ ŽELI DA IGRA U FINALU PROTIV ĐOKOVIĆA: "To je veliki izazov za mene, Yvek želim da igram protiv najboljih"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Velikim osmehom pozdravio je Karlos Alkaraz predstavnike sedme sile na uvodnoj konferenciji za medije pred svoj prvi nastup na turniru posle prošlogodišnjeg izostanka iz Melburna.

Upitan kako se oseća posle uvodnih test-mečeva protiv De Minora i Ruda koje je odigrao po dolasku u Australiju, Alkaraz prenosi:


"Sve je bilo super. Imao sam dva meča, bili su veoma dobri – a igrao sam pred skoro punim tribinama Rod Lejver Arene, što je poseban osećaj. Konačno sam se pojavio ovde, uzbuđen sam zbog svog predstojećeg nastupa na turniru.”

Zašto nije igrao na prethodna dva turnira Australijan open Serije?

"Kasno smo završili sezonu. Bio sam na odmoru, sa namerom da odmorim i um i telo. Pričao sam sa timom o tome da će mi biti potrebno četiri, pet nedelja predsezone da se spremimo. Nismo imali vremena da se spremimo kako bih igrao neki turnir pre Australijan opena. Došao sam direktno ovde, i mislim da sam spreman da odradim dobar posao ovde", najavljuje on.


U najavi naredne sezone, Alkaraz je bio veoma optimističan.

"Uzbuđen zbog ove godine, nadam se da će biti dobra kao prošla. Moram da napredujem u stvarima koje zaslužuju dodatni fokus, jer uvek možete biti bolji. I po njenom početku osećam i predviđam da ću biti zadovoljan”, kaže Alkaraz.

O izostanku njegovog glavnog trenera Huan Karlos Ferera iz Melburna drugi nosilac turnira kaže:

"Teško je ne biti sa njim. Putuje na gotovo sve turnire, mislim da je propustio jedan ili dva prošle godine. Ipak, sa mnom je Samjuel Lopez – trener koji je radio sa Huan Karlosom tokom svoje karijere – i mislim da mi je stručna podrška pre njegovog povratka u tim na najvišem nivou”, naglašava Španac.


Domaće medije je interesovalo da čuju njegovo mišljenje o Aleksu De Minoru.

"On je veoma dobar. Ima odlčan servis, pobedio je Novaka pre nekoliko nedelja,kao i još neke velike igrače u Junajted kupu. Mislim da će stići u završnu fazu i naravno iskoristiti priliku što igra pred domaćim terenom.”

Upitan da objasni kakav izazov za njega predstavlja potencijalni meč protiv Novaka u Melburnu, Alkaraz kaže:


"Da, to je veliki izazov za mene. Uvek želim da igram protiv najboljih, da saznam koji je moj nivo igre. Igrati protiv njega na turniru na kom je gotovo nepobeđen predstavlja odličan test za mene. Nadam se da ćemo igrati u finalu, i znajući statistiku njegovih nastupa ovde predstavlja mi sigurno veliku motivaciju", zaključuje Alkaraz.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR