Glas Javnosti

ALBANCI HAKOVALI ATP

Tenis
Autor: Glas javnosti

Grupa Albanaca hakovala je zvaničan profil ATP tura na društvenoj mreži Fejsbuk* na kojoj je osvanula zastava „Velike Albanije“ kao i čestitika povodom Dana nezavisnoti te zemlje.

Velika sramota dogodila se ATP –u koji se našao na meti hakera poreklom iz Albanije.
Na naslovnoj fotografiji Fejsbuk* naloga ATP tura pojavila se fotografija sa fudbalske utakmice Srbije i Albanije koja se odigrala u Beogradu i koju je prekinuo dron sa zastavom Velike Albanije“.
Ista fotografija iskorišćena je i za profilnu, a na istom nalogu našla se i poruka.



„Srećan Dan nezavisnosti, Albanijo. U ovom velikom danu, naša srca su puna ponosa dok slavimo duh slobode i ujedinjenosti. Neka zastava Velike Albanije, simbol naše bogate istorije, vijori ponosno i pokazuje snagu naše nacije“, pisalo je na stranici ATP tura uz zastave Albanije i tzv. Kosova.

Posle nekoliko sati fotografija je promenjena, a poruka sklonjena, ali ostaje nejasno šta su Albanci želeli da postignu ovim gestom. ATP je prećutao ova dešavanja i niko se nije oglasio povodom upada na nalog.

Prethodnih dana trn u oku bila im je teniska reprezentacija Srbije, preciznije Novak Đoković jer su na teren u okviru Dejvis kupa izlazili uz pesmu „Veseli se srpski rode“. Tada je teniski savez takozvane države Kosovo tražio da srpska reprezentacija bude kažnjena. To se nije desilo, ali je Dejvis kup podlegao pritisku i obrisao je sve snimke na kojima srpski teniseri izlaze na teren uz numeru Danice Crnogorčević.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR