Glas Javnosti

Zvezda u novom problemu!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Brazilski plejmejker Jago dos Santos biće operisan sledećeg utorka u Beogradu. Operacija je posledica povrede glave koju je doživeo na meču protiv Makabija iz Tel Aviva koja se odigrala u četvrtak u okviru 29. kola Evrolige.

Jago je zadobio povredu kada ga je nehotice laktom u lice udario rival, Bonzi Kolson. BRazilac je hitno prebačen u bolnicu gde su mu konstatovali frakturu prednjeg zida frontalnog sinusa i lakši potres mozga.

Nakon daljih pregleda i urađene magnetne rezonance, lekari su odlučili da ga operišu  kako bi se "rekonstruisala"  pogođena regija na licu. Zbog operacije, prema prvim prognozama lekara, moraće na pauzu između 10 i 15 dana, tako će propustiti i treninge crveno belih.


U prethodnom periodu, Jago je bio jedan od lidera ekipe, posebno tokom odsustva Miloša Teodosića. Zvezda je sada u velikom problemu sa plejmejkerima, jer uz njih dvojicu povređen je i Nikola Topić.

Po povratku na teren Jago dos Santos će morati da nosi zaštitnu masku jedan određeni period. Medicinski tim je optimističan i smatra da će se oporavak brzo odvijati, da će se Brazilac vratiti na teren na vreme za finiš klupske sezone, a samim tim i za Olimpijski kvalifikacioni turnir u julu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR