Glas Javnosti

ŠOKANTNA TVRDNJA! Novak nije najbolji teniser svih vremena! To je Federer!

Tenis
Autor: Glas javnosti

U teniskoj javnosti se nikad žustrije nije vodila polemika oko toga ko je najbolji u istoriji “belog sporta”.

Svima je jasno da Novak Đoković nosi ovaj epitet posle svega što je uradio, ali očigledno da ne dele svi ovaj stav. Jedan od njih je fransuksi teniser Rišar Gaske.

Franuski igrač je objasnio da tenis ne gleda kroz brojke već da mu je bitna estetika, pa je tako Rodžera Federera apostrofirao kao najboljeg tenisera svih vremena, piše Objektiv.

- Tenis vidim drugačije od drugih. Oduvek sam govorio da za mene nije važan broj Grend slemova kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svih vremena. Ne gledam samo brojeve, već i estetiku, tehniku i ono što teniser radi na terenu - rekao je Gaske.

- Rasprava je sve naglašenija. Jasno mi je. Za mene je Federer nezamenljiv. Najbolji igrač svih vremena. Tačno je da je u pogledu statistike i kondicije Đoković bolji igrač. Osvajanje tri Grend slem titule zaredom je neverovatno.

Gaske smatra da čovek može da voli i Federera i Đokovića u isto vreme.

- Ne volim baš ljude koji podržavaju samo Federera ili samo Đokovića. Mnogo je ljudi koji vole Federera, a Đokovića uopšte ne. I obrnuto. Sa mnom to nije slučaj. Rodžer je najbolji, ali i Đoković mi se jako sviđa. Nešto slično je u fudbalu sa Mesijem, Nejmarom. Nema sumnje da su Rodžer, Rafa i Novak najbolji u istoriji. Imaju po 20 Grend slemova i fizički su uvek bili na vrhuncu u prethodnih 20 godina - zaključio je Gaske.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR