Glas Javnosti

SLAVLJE NAJBOLJEG TENISERA SVIH VREMENA: Đoković napunio 36. godina, Rolan Garos napada sa treće pozicije

Tenis
Autor: Glas javnosti

Na današnji dan pre tačno 36 godina rođen je Novak Đoković, najbolji teniser sveta svih vremena i najbolji sportista u istoriji naše zemlje

Tog 22. maja 1987. godine na svet je došao prvenac majke Dijane i oca Srđana

Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković danas puni 36 godina i nastavlja sa ispisivanjem istorije belog sporta.

Nole je drugi najstariji teniser u istoriji koji je bio na vrhu ATP liste, i iz dana u dan dokazuje da su godine za njega samo broj.

Na prvom mestu ATP liste proveo je 386 nedelja i apsolutni rekorder je u obe kategorije. Uspeo je da sruši rekord koji je držala legendarna nemačka teniserka Štefi Graf, koja je na tronu provela 377 sedmica.

Novak je u karijeri osvojio 22 Grend slem titule - deset puta je bio šampion Australijan opena, sest puta Vimbldona, tri puta US opena i dva puta Rolan Garosa.

Prvi je teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire iz Masters serije 1000 i rekorder po broju osvojenih Mastersa (38 u karijeri). Prvi teniser u Open eri koji je uspeo da osvoji svaki Grend slem minimum dva puta. Ukupno je u karijeri osvojio čak 93 trofeja.



Nole je drugi najstariji teniser koji se nalazi na prvom mestu ATP liste, i iz dana u dan dokazuje da su godine za njega samo broj.

Sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije osvojio je titulu 2010. godine i u ATP kupu 2020. godine. Osvajač je i broznzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Privatno Novak uživa u bogatstvu koje čine supruga Jelena, sin Stefan i ćerka Tara.

Pa šta da mu poželimo za njegov divan dan?

Da bude zdrav, srećan, da još dugo vlada i učini da se još dugo ovako radujemo njegovim uspesima na terenu!

Srećan rođendan, legendo!

Pet najstarijih teniskih vladara

1. Rodžer Federer 36 godina i 320 dana

2. Novak Đoković 35 godina

3. Rafael Nadal 33 godine i 244 dana

4. Andre Agasi 33 godine i 100 dana

5. Džimi Konors 30 godina i 304 dana

Treće mesto na ATP listi

Srpski as ovog ponedeljka pao je na treću poziciju na ATP listi što mu značajno komplikuje put ka tituli na Rolan Garosu.
 


Posle Alkarazove titule u Madridu bilo je jasno da će Srbin u Rimu izgubiti tron, ali niko nije očekivao da će posle Mastersa u prestonici Italije pasti na treću poziciju.

Danil Medvedev, koji ranijih godina nije blistao na ovoj podlozi, priredio je iznenađenje - osvojio turinir i tako preskočio Đokovića na ATP listi.


Glas javnosti/K04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR