Glas Javnosti

SINER: Normalna sam osoba, to mi je najvažnije

Tenis
Autor: Glas javnosti

Janik Siner je trenutno najbolji teniser sveta. Iako nije svetski broj jedan, njegovi rezultati iz 2024. pokazuju da je on trenutno ispred Novaka Đokovića.

Italijan je osvojio Australijan open, Roterdam i masters u Majamiju, a jedini poraz je zabeležio u polufinalu Indijan Velsa. Pred start izazova na šljaci, Siner je govorio na razne teme.

Janik Siner je pravo iz Majamija došao u Monte Karlo gde ga čeka početak sezone na šljaci. Trenutno drugi teniser sveta je slobodan na startu u Monaku, a u 2. kolu će igrati protiv boljeg iz meča Sebastijan Korda (SAD) - Alehandro Davidovič Fokina (Španija).


- Mentalni aspekt igre jedino je nad čime imamo potpunu kontrolu na terenu, ali i van njega. Takođe, treba razumeti šta se tačno dešava na terenu – to je lako reći, ali nije lako sprovesti u delo kada je situacija na terenu nezgodna - rekao je Siner na uvodnoj konferenciji za medije.

On je istakao da je ključ njegovih dobrih partija u ovoj godini i dobra psihološka sprema.

- Pokušavam da kontrolišem misli i glavu tako da mi to pomaže na terenu. Pomaže mi da idem poen po poen, dan po dan – pritisak postoji, ali to je dobra vrsta pritiska. Srećan sam što sam u ovoj poziciji i što živim normalan život. Kada nisam na terenu, normalna sam osoba, i to mi je najvažnije.

Šljaka nije omiljena podloga za Sinera, ali nada se da bi mogao da nastavi sa dobrim partijama koje su obeležile uvod u sezonu na betonu.


- Šljaka nije podloga na kojoj se osećam najkomfornije generalno. Draži su mi tvrdi tereni, što ne znači da nisam dobar igrač i na šljaci. Igrao sam prvo grend slem četvrtfinale na Rolan Garosu, igrao u četvrtfinalu i u Rimu. Hajde da vidimo. Prošle godine nije bilo kako treba, ali uveren sam da mogu da budem dobar igrač i na šljaci. Potrebno je i vreme. Od 14. do 20. godine sam dosta trenirao i na šljaci.

Glas javnosti /S08S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR