Glas Javnosti

SINER I POSLE USPEHA: Novak je posebna liga

Tenis
Autor: Glas javnosti

Janik Siner je dan posle ovajanja Australijan opena išao u tradicionalnu šetnju Melburn parkom, gde se slikao sa trofejom, koji je čak 10 puta podizao Novak Đoković. Zato i ne čudi što je Italijan, koji je u polufinalu eliminisao Srbina, pričao o najvećem svih vremena i to u superlativu.

Na pitanje da li je tokom finalnog odmeravanja snaga sa Rusom Danilom Medvedevom, bar u nekom trenutku pomislio na Novaka Đokovića, koji ima rekordnih 10 titula u Melburnu, Italijan je iskreno odgovorio:

„Đoković je posebna liga u odnosu na mene. Ja sam izuzetno srećan i sa ovim jednim osvojenim grend slemom do sada“, istakao je Janik.

Kada je u pitanju njegov podvig i konačno prvi osvojen najveći trofej, i to posle istorijskog preokreta sa dva seta zaostatka u odnosu na Rusa, Siner je poručio da polako, ali sigurno postaje svestan podviga.

„U nedelju još nisam mogao da verujem, ali, sada polako počinjem da shvatam da sam osvojio titulu u Melburnu. Istinski podvig, veliko dostignuće za mene i moj tim. Zaista sam srećan što sam ovde i što sam osvojio titulu“, rekao je Siner u obraćanju medijima u Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu.

Podsetimo, Novak Đoković ima 24 grend slem titule, Rafael Nadal je na koti 22, Rodžer Federer 20, dok je Janik Siner upisao prvenac.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR