Glas Javnosti

SENZACIJA U MELBURNU! NADAL ELIMINISAN SA AUSTRALIJAN OPENA! Amerikanac počistio Rafu posle tri seta!

Tenis
Autor: Glas javnosti/Kurir

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je sa Australijan opena!

Amerikanac Mekenzi Mekdonald počistio je Rafu u tri seta - 6:4, 6:4, 7:5 i plasirao se u 3. kolo grend slema u Melburnu.

Mučio se Nadal sa povredom, vratio se pod dejtvom anelgetika i uspeo da dovede treći set do 5:5, ali je Mekdonald onda zaigrao racionalno, pogađao uglove terena što Nadal nije mogao da stigne i sa 7:5 osvojio završni set!

Po svemu sudei Španca čeka teška sezona u kojoj bi retka svetla tačka mogao biti Rolan Garos - slem koji je osvajao 14. puta.

Mekdonald je dobro počeo, poveo je sa 4:1 u prvom setu, sačuvao prednost do kraja i poveo u meču.

On je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis Nadalu, koji je vratio brejk u četvrtom gemu i izjednačio na 2:2. Amerikanac je ponovo oduzeo servis Nadalu u sedmom gemu, a posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 5:3.

Nadal je povredio preponu u tom gemu i zatražio je pomoć lekara. Kada se posle intervencije vratio na teren mučio se i slabo se kretao. Teniseri su posle toga osvojili po gem na svoj servis, što je bilo dovoljno Mekdonaldu da stekne dva seta prednosti.

U trećem setu nije bilo brejka sve do 11. gema kada je američki teniser oduzeo servis Nadalu i poveo sa 6:5. Mekdonald je posle toga osvojio gem na svoj servis i posle dva sata i 26 minuta pobedio Nadala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR