Glas Javnosti

Savez u Britaniji pomaže teniserima sa 20 miliona funti

Tenis
Autor: Glas Javnosti

Britanski teniski savez pripremio je paket pomoći od 20 miliona funti kroz grantove i beskamatne zajmove za pomoć igračima, trenerima i celokupnom tenisu u Velikoj Britaniji tokom pandemije koronavirusa.

Opsežni paket mera pružiće dodatnu podršku svima u britanskom tenisu sa ciljem da iz ovog perioda izadju u što jačoj i zdravijoj poziciji čim to uslovi dozvole.

Britanski igrači u konkurenciji singlova rangirani od 101. do 750. mesta i igrači u dublu od 101. do 250. mesta, koji ne primaju sredstva, ispunjavaju uslove za pomoć.

Finansiranje i podršku će dobiti oni koji su najteže pogodjeni pandemijom, kojima su sada smanjeni ili prekinuti prihodi, a koji moraju da plaćaju račune ili da izdržavaju porodice.

Takodje, najavljeno je i da će biti odobren veći nagradni fond na britanskim turnirima kada se takmičenja nastave.

Veći deo paketa pomoći zasniva se na zaštiti teniske baze, uključujući i kontinuirano finansiranje razvojnih centara i dve nacionalne akademije i podršku redovnim trenerima.

Izvršni direktor Saveza Skot Lojd i rukovodstvo primaće 20 odsto manju platu, dok će neki zaposleni dobiti plaćeno odsustvo sa 80 odsto plate.

Ove nedelje otkazan je lononski Vimbldon, a odložena je cela sezona na travi u Velikoj Britaniji.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR