Glas Javnosti

SABALJENKA: Ukrajinke nas mrze iako je naš uticaj na rat ravan nuli

Tenis
Autor: Glas javnosti

Arina Sabaljenka, najuspešnija teniserka sveta u dosadašnjem toku sezone, raduje se povratku na Vimbldon, ali kaže da to ništa ne menja u odnosima među teniserkama.

 Ukrajinke nas i dalje mrze – kaže u ime ruskih i beloruskih teniserki.

– Kao da smo mi krive za rat, kao da mi imamo nekakvog uticaja. Drago mi je što možemo da igramo, ali sve dok traje rat, ništa se neće promeniti u našim odnosima.

Sabaljenka kaže da se navikla na situaciju.


– Jedina stvar koja se promenila od početka rata je da sam prestala da razmišljam o tome, da sam se usredsredila na sebe. Shvatila sam da ja ništa loše nisam uradila Ukrajini. To nije moja krivica, niti ruskih i beloruskih sportista. Mi smo samo atlete koje igraju. Naš uticaj na sve što se dešava ravan je nuli.

Od početka 2023, Arina je osvojila dve velike titule, Australijski open i Madrid, probila se na drugu poziciju svetske liste i znatno se približila vodećoj Igi Švjontek.

Mnogi smatraju da bi uskoro mogla da pretekne Poljakinju, ali ona ne nosi digitron a sobom.

– Broj 1 mi nije prioritet. Cilj je da osvajam što više titula, a to će  doneti svetski vrh – objašnjava.

– Osvajanje prve gren slem titule u Melburnu donelo mi je slobodu, jer sam ranije bila pomalo opterećena činjenicom da nemam nijedan takav pehar. Ne možete sebe smatrati vrhunskom teniserkom ako ne pobedite na bar jednom gren slemu.


Prezadovoljna je pobedom na Švjontekovom u madridskom finalu.

– Prošle godine sam mnogo gubila od nje i to me je nateralo da još više radim – podseća na seriju od četiri poraza. – Ona je od mene napravila bolju teniserku.

Mnogi Sabaljenku, prvo zbog fizičke konstitucije, a sada i zbog uspešnosti u ovoj sezoni, porede sa Serenom Vilijems.

– Ne razmišljam o tome – uzvraća Arina.

– Lepo zvuči ali sada mi je najvažnije da nastavim da unapređujem svoju igru.

Posle sjajne igre u Madridu, u kome su uslovi za igru bili po njenom ukusu, sada je čeka mnogo teži izazov u Rimu. Večeras igra drugo kolo protiv Amerikanke Sofije Kenin, koleginice po tituli na Australijskom openu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR