Glas Javnosti

RIBAKINA POKORILA RIM

Tenis
Autor: Glas javnosti

U finalu mastersa u Rimu u konkurenciji dama Anhelina Kalinjina predala je meč Jeleni Ribakini pri rezultatu 6:4, 1:0.

Velika šteta zbog načina kako je završen finalni meč. Posebno što je prvi set, koji je trajao čak 55 minuta, iako se nije igrao taj-brejk, najavio veliku borbu.

Ne samo da je šteta za Ukrajinku 47. na WTA listi, kojoj je ovo bilo tek drugo WTA finale, ali daleko najznačajnije. Šteta je i za Ribakinu, koja igra tenis života u poslednjih godinu dana i koja je mogla da priredi Rimljanima spektakl.


Bolje je krenula Ukrajinka koja je odmah napravila brejk, povela 2:0. Držala je tu prednost do 3:3. Nije tada klonula duhom, kod 4:3 za Ribakinu spasila je četiri brejk lopte, od čega tri vezane i došla je do 4:4. Međutim, u naredna dva gema je krahirala, Ribakina je osvojila prvi set.

Da li jer je jednostavno u ovom trenutku jedna od najboljih na Turu, ili zato što je Kalinjina imala osetne probleme sa nogom, ali šesta na svetu je povela 1:0. Kada je osvojila i startni gem drugog seta, Ukrajinka više nije mogla da stoji na levoj nozi i morala ja nažalost da preda.

Ribakina je osvojila drugu titulu na mastersima, posle Indijan Velsa takođe ove godine i ukupno petu WTA titulu u karijeri. Zanimljivo, ovo joj je prva godina da je osvojila više od jedne titule, a još nije ni polovina iste.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR