Glas Javnosti

PROKLETA JE AMERIKA: Dok Novaku SAD zabranjuje ulazak, sportista ZARAŽEN KORONOM osvojio medalju!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Na dan kada je postalo definitivno jasno da Novak Đoković neće moći da igra na turnirima u Sjedinjenim Američkim Državama, sportista iz Norveške je otkrio da je osvojio zlatnu medalju dok je bio pozitivan na korona virus.

Srpskom teniseru nije odobren ulazak u Ameriku zbog odluke da ne primi vakcinu protiv virusa, pa mu je tako, drugu godinu zaredom, uskraćeno učešće na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, dok u isto vreme, drugi sportisti mogu da se takmiče čak i zaraženi.


Norveški biatlonac, Johanes Bo, pobedio je na trci u Novom Mestu (Slovenija), a potom je za televiziju "Norveška TV2" otkrio da je na dva od tri testa dobio pozitivne rezultate.

"Učestvovao sam u trci jer sam bio vodeći nakon sprinta i želeo sam pobedu", rekao je Bo.



Njegov brat Tajri je bio drugi u sprintu i takođe je imao pozitivan rezultat. Obojica su bili bez simptoma, a Međunarodna biatlonska federacija (IBU) ne zabranjuje spotistima pozitivnim na korona virus da učestvuju u trkama.


"To je bila njihova odluka. Naš lekar je rekao da ako nemaju simptome, nemaju temperaturu i samo su pozitivni, njihova je stvar da li žele da se takmiče ili ne", rekao je Zigfred Mazet, selektor Norveške.

U isto vreme, Đoković je morao da se povuče iz žreba za masters u Indijan Velsu jer mu nije odobren ulazak u SAD zbog pravila vlasti vezano za dolazak u tu državu.

Iako je potpuno zdrav, Novak ne može da dođe u Ameriku i ne može da zaigra u Indijan Velsu i Majamiju, na turnirima koje je ukupno osvajao 11 puta u karijeri.

Glas javnosti/Kurir


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR