Glas Javnosti

POZNATO KAD ĐOKOVIĆ IGRA PROTIV STARE MUŠTERIJE: Novak na terenu protiv Frica po najvećoj vrućini

Tenis
Autor: Glas javnosti

Veliko i neprijatno iznenađenje u programu mečeva za utorak - najbolji teniser sveta svih vremena Novak Đoković će igrati protiv Tejlora Frica po najvećoj toploti.

Drugi meč na Lejveru posle Gof i Kostjuk bi trebao da počne oko 4:30 ujutru po našem vremenu (ne pre 14:30 po ovdašnjem), a za taj period dana se predviđa najtoplije vreme od početka turnira - preko 30 stepeni celzijusa uz čitso nebo. Toplota, sparina I nedostatak vazduha u loncu Rod Lejver Arene će sigurno uticati na ovaj meč, neizvesno I zabrinjavajuće.

Istovremeno, za glavni večerji termin od 7 uveče zakazane su Sabalenka i Krejčikova, a zatim Siner i Rubljov, pa se nameće pitanje zašto je desetostruki osvajač Melburna drugi put uzastopce zakazan za najteži termin u klimatskom smislu protiv do sada najtežeg protivnika?

Obaška to što se bukvalno ne pamti da je Novak dva puta uzastopno zakazan za dnevni termin, a tek u ovoj fazi turnira i na ovoj tački u njegovoj karijeri - nešto što pre svega ima težinu među poklonicima tenisa širom sveta koji će gledati ovaj meč, ali i srpskim navijačima kojima će ovaj termin možda biti komplikovaniji za praćenje s obzirom na radne obaveze u Australiji.


(Foto: Jutjub)

Uz dužno poštovanje Grend slem šampionkama Sabalenki i Krejčikovoj i činjenici da su Siner i Gof igrali više mečeva preko dana, sigurno će biti puno onih kojima ni najmanje neće biti pravo da čuju ovu vest.

U najmanju ruku - čudna i razočaravajuća odluka organizatora, teško objašnjiva iz svakog realnog ugla posmatranja, čak i ako bi uzeli u obzir mogući termin prenosa u Fricovim SAD, a ne činjenicu da najveći šampion u Melburnu ide po istorijski 25./11. trofej.

Naći će Novak način...

Branilac titule je, verovatno zbog termina koji ne voli, odlučio da, dan pred meč trenira od 16 sati po lokalnom vremenu i jakom suncu na terenu 16.

Za partnera je opet imao australijskog tenisera Dejna Svinija, sa kojim je trenirao i pre početka turnira. Nadajmo se da će Novaku i ovoga puta biti - srećan.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR