Glas Javnosti

POVRATAK KRALJA: Francuzi BRIŠU kovid propusnice pred Rolan Garos, Đoković će još da ŽARI I PALI?

Tenis
Autor: Glas javnosti

Profesor Alen Fišer zadužen za kampanju vakcinisanja u Francuskoj, saopštio je juče da bi vakcinalna propusnica u ovoj zemlji mogla da bude ukinuta već krajem marta ili početkom aprila, što može biti rešenje za Novaka i predstojeći Rolan Garos.

Prema zakonu bi ovaj propis mogao da važi najduže do kraja jula, ali bi moglo da se dogodi da se propusnice ukinu i ranije, što bi bilo izuzetno važno za početak Rolan Garosa koji je zakazan za poslednju sedmicu maja i prvu nedelju juna. Ovo bi bilo olakšanje i za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji bi mogao da nastavi sa profesionalnom karijerom nakon nemilog događaja na Australijan openu.

Za ovako nešto bi trebalo da se ostvare posebni uslovi - da se broj zaraženih kojih trenutno ima 2.500 na 100.000 stanovnika desetostruko smanji, te da zdravstvene ustanove pređu na uobičajeni režim rada, istakao je Fišer.

Portparol francuske vlade Gabrijel Atal je juče potvrdio profesorove reči, ističući da postoji dobra nada da se ostvare ova predviđanja.

Osim toga, povoljne vesti stižu i iz Velike Britanije gde su mere već značajno relaksirane što ostavlja realnu nadu za zaključak da bi Novak mogao da bude u situaciji da brani obe titule, i na Rolan Garosu, i na Vimbldonu.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR