Glas Javnosti

Potresna poruka Jelene Dokić : "ZLOSTAVLJANA SAM, PREBIJANA DO NESVESTI OD 6. GODINE, NAZIVANA KRAVOM I PREŽIVELA SAM"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Jelena Dokić podelila je potresnu poruku na Instagramu koja je mnoge podstakla na razmišljanje.

Jelena Dokić se godinama borila sa depresijom, a nekoliko puta je priznala i da je bila na ivici samoubistva. Godinama unazad njen izgled se drastično menjao, a danas joj mnogi ne oproštaju višak kilograma.

Iako je više puta otvorila srce i podelila sa svojim pratiocima da je prošla kroz mnogobrojne traume, mnogi i dalje stavljaju akcenat na njen izgled i pitaju se šta joj se desilo.

Jelena i pored toga nikad nije krila da je ovi komentari iskreno pogađaju, a danas je ponovo podelila emotivnu poruku koju žene u Srbiji masovno dele, a mi vam je prenosimo u celosti:

"Koji je najčešći komentar koji dobijam kada je u pitanju moje telo, veličina i težina?Šta joj se desilo? Ne mogu da je prepoznam. Stvarno? Šta se dogodilo? Ne možete da me prepoznate? Dozvolite mi da vam ispričam šta se dogodilo. Bila sam izbeglica dva puta, bila sam maltretirana, trpela sam porodično nasilje 15 godina i prebijena sam do nesvesti, bila sam zlostavljana fizički i emocionalno i prvi put sam dobila batine kada sam imala 6 godina, nazivali su me kurvom i kravom od kad sam imala 11 godina.

Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, PTSP-om i traumom i bila sam blizu da počinim samoubistvo. Uprkos svemu tome, prilično sam dobro, uspela sam da budem u prvih 5 na svetu kao teniserka i grend slem finalistkinja, autorka sam bestselera, komentatorka i govornica, ali što je najvažnije, preživela sam. Dakle, dok gledate moju promenu težine i veličine, reći ću vam razliku između ove dve slike.

Ova levo je veličine 4, nasmrt uplašena, prebijena do nesvesti, a ta izbočina na mojim cevanicama je od udaranja nogama cele noći.

Ova desno sam ja u veličini 16, sve sam to preživela i lečim se od svoje traume i napredujem. Mislim da lice na dve slike govori sve. Izabraću veličinu 16 umesto veličine 4 svakog dana ako to znači da sam srećna. Ako to znači da sam se okrenula hrani da bih pokušala da preživim, neka bude tako. Ali ja sam ovde, srećna sam i što je najvažnije uspela sam. Dakle, postoji odgovor, jednom zauvek. Prošla sam put od pakla i nazad i preživela sam i danas pokušavam da pomognem drugima. To se desilo. A za one koji još uvek ne razumeju poentu, to govori sve o vama. Lepota nije određena veličina, lepota je imati lepo srce i dušu", napisala je Jelena Dokić i mnogobrojne žene danas podstakla na razmišljanje.

Glas javnosti / Stil

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR