Glas Javnosti

PONOS SRBIJE SA VELIKIM SRCEM I DUŠOM: NOVAKOVE SUZE iz Beograda obišle svet (VIDEO, FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Od Portugalije, preko Italije pa sve do Kazahstana, svi su videli kako je Novak Đoković, najveći teniser svih vremena, plakao pred svojim narodom u srpskoj prestonici zajedno sa košarkašima koji su doneli srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva.

U utorak uveče vremenska razlika nije postojala, jer sat kao da je svuda stao. Slika Novaka Đokovića kako plače na balkonu Skupštine grada Beograda, a košarkaši okićeni srebrom ga grle, obišla je svet.

Srpski as odvojio je vremena odmah po dolasku iz Sjedinjenih Američkih Država da svoj 24. Grend slem, odnosno četvrti US Open proslavi sa svojim narodom, košarkašima koji su vicešampioni sveta i basketašima koji su šampioni Evrope.

Kada je posle srebrnih i zlatnih momaka izašao na balkon, Novak nije mogao da dođe do reči, a njegovi navijači širom sveta kao i ugledni sportski novinari nisu mogli da veruju kakva slika stiže iz Beograda.

„Kakav trenutak”, napisao je Hose Morgado, portugalski sportski novinar koji prati tenis, ali po svemu sudeći počeće i generalno srpski sport.

„Kakve emocije! Ratnik! Čovek, najveći svih vremena sa velikim srcem. Hvala Srbiji na ovom čoveku, hvala njegovim roditeljima”, napisao je Jerik Iljasov, Novakov verni navijač iz Kazahstana.

Jedan od Novakovih navijača izneo je sjajno poređenje o tome koliko Đoković znači Srbiji.

„Šta je Đoković u Srbiji to su Maradona i Mesi u Argentini. Samo tako može da se poredi, najveći sportista svih vremena”, piše Novakov navijač.

Foto: Printskirin RTS

Italijanski košarkaški blog pisao je takođe o dočeku u Beogradu sa akcentom na srpskog teniskog asa.

„U Beogradu 50.000 ljudi slavi reprezentaciju koja je druga na Svetskom prvenstvu. U poslednjem trenutku pojavio se i Đoković, ljubitelj košarke, da pozdravi igrače. Publika je poludela. Bio je dirnut i igrači su ga zagrlili”, piše Italijan Rafael Feraro.

Posle slavlja na balkonu, Novak je sa košarkašima otišao da proslave velike uspehe u jednom restoranu, a sa njima je bio i Nikola Jokić, prenosi Sputnjik.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR