Glas Javnosti

POČELE KVALIFIKACIJE ZA VIMBLDON: Zekić i Milivojević danas počinju svoju borbu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Neugodni protivnici pred našim igračima u prvom kolu! Kvalifikacije vrve od velikih asova, a među kvalifikantima i Čeh – Kopriva.

Danas su počele kvalifikacije za do sada najdarežljiviji Vimbldon u istoriji, sa 40 miliona i 350 hiljada britanskih funti nagradnog fonda na raspolaganju svim učesnicima.

Među učesnicima ovog segmenta takmičenja se nalaze sjajni i teniskom svetu veoma poznati igrači, poput prvog nosioca Zapate Miraljesa, Žila Simona, Džeka Soka, Vašeka Pospešila, Filipa Kolšrajbera, Eskobeda, Lukaša Rosola (izbacio Federera pre nekoliko godina), Albota, Marčenka, Mmoha, Souse, Sepija, Rosola, Kopila i drugih.

Svoju borbu za parče ovog pozamašnog „kolača“ danas počinju i naši igrači, i to Nikola Milojević (četvrti meč na terenu 2) i Miljan Zekić (drugi meč na terenu 4).


Jučerašnji rođendan će Nikola Milojević nastojati da proprati u stilu – pobedom nad dobro poznatim protivnikom Elijasom Imerom iz Švedske, koji u međusobnim okršajima na čelendžerima vodi rezultatom 2:1. U njihovom poslednjem meču na čelendžeru u Helsinkiju 2019, Imer je bio bolji sa 2:0 u setovima, a i ove godine beleži bolje rezultate od našeg asa (21 pobeda, 15 poraza naspram 11 pobeda i 17 poraza Milojevića) ,pa se nadamo da će Nikola pokazati formu dostojnu prolaska u drugo kolo Rolan Garosa pre dve godine i prebroditi ovu prvu neugodnu prepreku.

Naš drugi predstavnik Miljan Zekič, koji je u poslednji čas dobio vizu za Englesku, igra protiv Argentinca Santijaga Fa Rodrigeza Taverne. Tokom ove godine, protivnik našeg Miljana je bio nešto uspešniji, ostvarivši 24 pobede i 11 poraza, dok je Zekić imao skor 25-11. Po tome je moguće zaključiti da se radi o susretu dvojice igrača približno istih kvaliteta, pa se očekuje neizvestan meč sa početkom posle 14h po našem vremenu.

Od ostalih igrača iz regiona, u kvalifikacijama učestvuju i Hrvati Gojo i Serdarušić, Bosanac Bašić, Turčin Ilkel, a tu je i Čeh zanimljivog prezimena – Kopriva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR