Glas Javnosti

PENZIONISALA SE NA VRHUNCU KARIJERE: Teniserka se povukla sa 25 godina i ne planira da se vrati

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ešli Barti ističe da uživa u penziji, te da ne namerava da se vraća profesionalnom sportu.

Barti je šokirala teniski svet kada je odlučila da završi karijeru samo dva meseca posle osvajanja titule na Australijan openu. 

Prošle godine je trijumfovala i na Vimbldonu, ali prema sopstvenom priznanju nije pratila ko će je naslediti na tronu na Ol Ingland klubu.

- Nisam gledala finala Vimbldona. Žao mi je ako sam vas razočarala. Od kada sam se povukla odgledala sam onoliko teniskih mečeva koliko i dok sam igrala – skoro nijedan. Ponekad pustim na televiziji da ide tenis dok radim nešto drugo, ali izuzetno retko pratim meč od početka do kraja. Udarila sam dovoljno loptica u životu da nemam potrebu da gledam druge kako to rade – rekla je Ešli.





Australijanka je tenis napustila u momentu kada je zauzimala prvo mesto na WTA listi.  I to sa samo 25 godina.

- Ne žalim zbog povlačenja. Nimalo. Znala sam da je to pravo vreme za taj potez. To je ono što sam želela da uradim. Svesna sam da mnogi i dalje to ne razumeju, ali se nadam da bar poštuju moju odluku. Naravno da mi nedostaju neki ljudi, ali sada imam drugačiji život. Nije mi bilo teško da se priviknem na drugačiji način života, jer sam znala da se ovo sprema.

Pokazala je u međuvremenu Barti da ima talenta i za golf.

- To je hobi i uvek će biti. Znam šta je potrebno da biste bili u vrhu u nekom sportu, ali nema želju da ponovo to radim - odbacila je Ešli mogućnost da se profesionalno bavi golfom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR