Glas Javnosti

PAKLENI SMEŠTAJ ZA NOVAKA! Smeće od hrane, servira se buđavi hleb sa crvima

Tenis
Autor: Glas javnosti

Srpski teniser Novak Đoković, i dalje se nalazi u migrantskom hotelu u Melburnu o kojem kruže jezive priče.

Nedugo nakon što je Novak smešten u ovaj objekat isplivavali su detalji o hotelu, pa je tako u javnost izašlo da pojedinci tu žive devet godina, da u hrani ima insekata i da je higijena loša. 

O tome je za "Vajs" govorio i Mehdi, zatočenik pomenutog hotela strave.

Zamislite Đokovića da jede našu hranu – ne mogu da ga hrane ovim smećem. Mislio sam da će ga, čak i ako ga negde pošalju, poslati u penthaus ili otmeni hotel. Onda je na kraju došlo do toga: Đoković je ovde, zatvoren je sa mnom. Najbolji teniser svih vremena, oduševljeno je rekao Mehdi i zabrinuto dodao:

Ovaj hotel predstavlja rizik od korona virusa. Izbeglice ne bi trebalo da budu zatočene tamo, kao ni Đoković, ali se nadam da će situacija baciti svetlo na nevolje izbeglica.

Još jedan dugogodišnji stanovnik ovog hotela, Adnan Čupani (24), koji je u ovo zdanje stigao pre devet godina opisao je sliku hrane koju im osoblje servira.

Toliko je lošeg kvaliteta, da smo dobili i hleb sa crvima i buđi. 

U kakvim uslovima Novak trenutno provodi vreme, pomogao nam je da saznamo Iranac, Hosein Latifi (32), koji je podelio fotografije smeštanja u ovom hotelu, skučenih i skromnih spavaćih soba ali i mučne slike obroka koje služi osoblje.

Zaglavljeni smo u sobi. Nema svežeg vazduga. Nemamo gde da treniramo. Ovde nema teretane. Veoma je teško – rekao je Latifi novinarima, prenosi Blic.

EKSKLUZIVNO: “Glas” u Melburnu sa Srbima ispred Novakovog hotela













SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR