Glas Javnosti

PA ZAR JE MOGUĆE! Sada u Australiji mogu da igraju i igrači sa koronom, a Novak je karijeru stavio na kocku zbog toga

Tenis
Autor: Glas javnosti

Navijači srpskog tenisera Novaka Đokovića burno su reagovali na vest da kovid pozitivni igrači u kriketu mogu da igraju u Melburnu.

Naime, u nedelju je u Australiji počeo Svetski kriket kup (ICC), koji se završava 13. novembra u Melburnu, gde će se odigrati finale. Prema propozicijama ovog takmičenja, neće biti obaveznog testiranja učesnika ukoliko se ustanovi da je neko od njih zaražen korona virusom. Na timskim lekarima je odluka da li će igrač ići u izolaciju ili će mu biti dozvoljeno da igra.

Ova odluka razbesnela je Novakove navijače.

"Ovo se dešava u Australiji. Tenis Australija i Australija kao zemlja će biti smešni ako zabrane Novaku da igra sada na Australijan openu. Iskreno ne razumem kako Australijanci ne vide ovo. Ovo samo potvrđuje da je u 2022. on bio namerno maltretiran", napisao je jedan korisnik Tvitera, prenosi B92.



Drugi je ukazao na činjenicu koliko je sve apsurdno.

"Nevakcinisan igrač može da igra na AO. Kovid pozitivan može da igra na AO (douvoljeno im da igraju na ICC). Češka teniserka kojoj je tri godine zabranjen ulaz zajedno sa Novakom, može da igra. Ali Novak Đoković ne može da igra na AO!"

Opšti utisak je da će se australijske vlasti propisno obrukati ako ne dozvole srpskom teniseru da zaigra na Australijan openu u januaru naredne godine.

Podsetimo, Novak ima trogodišnju zabranu ulaska u Australiju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR