Glas Javnosti

OVO JE VELIKI BIZNIS PLAN Novaka Đokovića za Dubai

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji srpski teniser bio je gost Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde planira da napravi poslovnu imperiju

Novaku Đokoviću nisu dozvolili da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a gotovo čitav slobodan mart iskoristio je i za poslovni put u Dubai, gde je dao i ekskluzivan intervju za CNN.

Tokom intervjua Novak se dotakao aktuelnih tema, kao što su zabrane igranja u Americi, o ciljevima do kraja sezone, Alkarazu koji ga je smenio na prvom mestu ATP liste.

Ali, Novak je pričao i o svojim biznis idejama i planu za investiranje upravo u Dubaiju, gde bi trebalo da bude baza njegove buduće biznis imperije.

Nedavno je Novak takođe bio u Dubaiju, tada zbog turnira koji se igrao u ovom gradu, gde je zaustavljen u polufinalu od Danila Medvedeva.

Iskoristio je Novak i tu posetu Dubaiju da uspostavi poslovne kontakte koji bi mogli mnogo da mu znače u budućnosti, naročito sada kada je otkriveno da želi da napravi ozbiljan biznis u Dubaiju.

Novak je tada imao susret sa šeikom Hamdanom bin Mohamedom Al Maktumom, poznatijim kao "Fazza". On je krunisani princ Dubaija, a posebno je aktivan i u sportu, a zanimljivo je i da je svojevremeno osvojio zlato na Svetskom prvenstvu u jahanju 2014. godine.

- Sjajno je videti vas, kao i uvek, Vaše visočanstvo šeiče Hamdane. Srećno vama i vašem timu na "vladinim igrama", sledeće godine računajte na mene - poručio je tada Novak uz fotografiju sa šeikom Dubaija, gde je bio i šeik Kalfan Belhoul, generalni direktor Fondacije Dubaija budućnosti.

Ove fotografije sa dva izuzetno bitna čoveka za Dubai, mogle su da nagoveste Novakove biznis ideje vezane za ovaj grad. Ispostavilo se i da je ubrzo sam Novak otkrio da uveliko planira da investira u Dubai.

- Veoma sam uzbuđen da pričam o sebi, svom putovanju, mojoj fondaciji i sektorima i oblastima interesovanja za ulaganje, što je sledeća faza mog života.

Novakova ideja je da investira u start-apove, jer uživa u procesu izgradnje nečega iz temelja.

- Naučio sam mnogo lekcija iz tog iskustva, i volim uzbuđenje da napravim nešto od nule i da to zaista radim od početka. Mogu da povučem paralelu sa svojim životom i svojom karijerom sa ovim procesom izgradnje pojedinca, vozila ili biznisa projekta, uzimajući u obzir sve korake, a zatim kada vidiš kako se to ostvaruje je nešto zaista uzbudljivo.

Novak je otkrio i da je oformio poslovni tim koji će se baviti investiranjem u Ujedinjenim arapskim emiratima i da će primarna baza biti Dubai.

- Dok razgovaramo, moj poslovni tim razmatra različite lokacije za uspostavljanje fonda preduzetničkog kapitala. Kao što sam rekao, a Dubai je verovatno prioritet u tome. Dubai je veoma važan za mene kao tenisera. Koristio sam Dubai kao bazu za treninge, kao turističku destinaciju, a sada želim da istražim mogućnost da Dubai bude mesto poslovnih investicija.

Nema sumnje da bi Novak kao brend ambasador naglo povećao zaradu svakog preduzeća, pa će bez sumnje njegov biznis biti primamljiv i mnogim velikim kompanijama.

(Glas javnosti / Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR