Glas Javnosti

OVO JE TAJNA USPEHA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Sarađuje sa japanskim naučnicima i to nije sve

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uvek brine o detaljima vezanim za svoju karijeru, međutim, najnovije informacije su šokirale ceo svet

Naime, Mark Siber, čovek zadužen za razvoj Asiksa, patika koje nosi Novak, otkrio je tajne o saradnji sa najboljim teniserom na svetu.

Đoković aktivno učestvuje u izradi svojih patika jer su one jedna od veoma bitnih stavki u svetu vrhunskog sporta. Posebno u tenisu, u kom se menjaju podloge na kojima se igra.


- Vrhunski sportisti poput Novaka Đokovića uključeni su u stvaranje novih modela i to odlično funkcioniše. Novak je u stalnom kontaktu sa našim ekspertima na licu mesta i veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku - rekao je Siber za tenis. net.


- To funkcioniše veoma dobro jer top sportisti kakav je Novak Đoković, uključeni su u kreaciju novih modela. Novak veoma blisko sarađuje sa naučnicima iz našeg Instituta za sportsku nauku u japanskom Kobeu. U konstantnom je kontaktu sa ekspertima na licu mesta – rekao je Siber za Tennis.net.

Ovaj stručnjak je otkrio i da se patike prilagođavaju ne samo podlogama na kojima se igra, nego i drugim bitnim detaljima. Tako će "linijaš", odnosno teniser koji je uglavnom u defanzivi nositi jednu vrstu, a onaj koji se često kreće po celom terenu nositi drugu vrstu patika, prenose Novosti. Postoje i one koje kombinuju performanse kako bi se izvukao maksimum bez obzira na stil igre tenisera.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR