Glas Javnosti

Otkazano još osam teniskih turnira, a doneto rešenje o bodovima

Tenis
Autor: Glas Javnosti

Nakon što su organizatori Vimbldona saopštili da se, prvi put od Drugog svetskog rata, najčuveniji teniski turnir otkazuje, ta sudbina je odmah zadesila i osam drugih nadmetanja u "belom sportu".

U zajedničkom saopštenju Asocijacije teniskih profesionalaca i Ženske teniske asocijacije ističe se da će, usled pandemije SARS-CoV-2 korona virusa prekid takmičenja biti produžen sve do 13. jula, a da će za to vreme bodovi ostati kao što su i sada. Nije, međutim, doneto rešenje - kako će se bodovi računati kada se teniska sezona jednog dana nastavi, već su, prosto, ATP i VTA liste do daljnjeg "zamrznute".

"Posle detaljnog razmatranja, a usled širenja Covid-19 (teškog oboljenja pluća koje pomeuti virus izaziva), svi ATP i VTA turniri u prolećnom periodu koje obuhvataju nadmetanja na šljaci neće se igrati kao što je prvobitno bilo planirano", navodi se na početku saopšenja.

Tome se odmah dodaje i sledeće:

"Odluka o otkazivanju takmičenja se odnosi na zajedničke VTA/ATP turnire u Madridu i Rimu, kao i VTA takmičenja u Strazburu i Rabatu, odnosno ATP turnire u Minhenu, Eštorilu, Ženevi i Lionu.

 Profesionalna teniska sezona je tako suspendovana do 7. juna 2020, uključujući ATP Čelendžer turneju i ITF Svetsku tenisku turneju. U ovom trenutku, turniri koji se održavaju od 8. juna pa nadalje - i dalje su planirani da se održe prema ranijem rasporedu.

Uz ovo, ATP i VTA rang liste će biti 'zamrznute' tokom pomenutog perioda, a i do daljih zvaničnih obaveštenja o tome (kakva će im sudbina biti). Izazovi koje Covid-19 pandemija donosi profesionalom tenisu zahteva veću saradnju nego ikada i to među svima u teniskoj zajednici, kako bi ovaj sport, kolektivno, mogao da ide napred čuvajući najbolje interese igrača/igračica, turnira i navijača. Mi razmatramo sve opcije kako bismo teniski kalendar usaglasili sa ovim dešavanjima i učinili ga najboljim čim se takmičenje nastavi, no taj datum nam je u ovom trenutku nepoznat", navodi se u zajedničkom saopštenju Asocijacije teniskih profesionalaca i Ženske teniske asocijacije.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR