Glas Javnosti

OSVETA SRBINU! Ovo je pravi razlog zašto su kenguri proterali Đokovića i to na dan kada je donirao Australiji novac! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Australija nije zaboravila Novaku Đokoviću što je je podržao ekološke pokrete u Srbiji!

 Rio Tinto, australijsko-britanska kompanija, zato je “spakovala” žestoku osvetu najvećem srpskom sportisti u istoriji i spustila mu rampu da ne može da uđe u zemlju kengura i učestvuje na Australijan openu koji je devet puta pokorio u karijeri. Da je uz aktiviste pokazao je 4. decembra prošle godine kada je na svom Instagram nalogu postavio dve gotografije sa protesta uz snažnu poruku.
- Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna - napisao je Đoković.
Nakon toga je postavio još jedan stori kako bi dočarao koliko je bitno da ne uništavamo prirodu.
- Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji - napisao je prvi teniser sveta.


On je reagovao posle protesta kada je cela Srbija bila u blokadi, a u Beogradu je na hiljade ljudi zaustavilo glavne saobraćajnice: Auto put na Novom Beogradu, Pančevački most, kružni tok na Novom Beogradu i Slaviju.

Rudarska kompanija Rio Tinto pre nekoliko godina uništila je aboridžinsku pećinu staru 46.000 godina tokom traganja za rudom gvožđa.

U eksploziji koja se dogodila 2020. u zapadnoj Australiji, u kanjonu Jukan Gordž, uništena je pećina u kojoj su otkriveni najstariji poznati primer koštanog alata u toj zemlji, naoštrena kengurova kost stara 28 hiljada godina i pletenica stara 4.000 godina. 

Prema nekim analizama, u pećini se nalazilo i osam miliona tona prvoklasne rude gvožđa, vredne 96 miliona dolara.

Nakon sprovedene istrage, parlament u Australiji je doneo odluku da kompanija mora da kompenzuje štetu Aboridžinima, koji su vlasnici zemljišta gde se dogodio incident.

U izveštaju parlamenta pod nazivom "Nikad više" navedeno je i da je rudarski gigant znao koliko je vredno ono što će uništiti, ali i da pored te činjenice nije odustao od svoje namere.

Inače, Novaka će deportovati 6. januara, na Badnji dan i dan kada je pre dve godine donirao novac Australiji posle katastrofalnih požara. 

Australiju su tada zadesili brojni požari, jedni od najvećih u istoriji. A među prvima koji je reagovao bio je Novak Đoković, koji je poslao nemalu sumu novca za pomoć u sanaciji štete. Tada je donirao 25.000 dolara!

BONUS VIDEO: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Zaza u 06.01.2022 08:52:03 h
     0 

Ima simbolike,Bog sve vidi.....