Glas Javnosti

Ðoković: Više od 100 miliona domova širom sveta gledalo mečeva sa turnira u Srbiji (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković zahvalio se svima koji su bili deo Adria Toura u Beogradu.

Organizovati ovaj događaj u kratkom roku je neverovatno. Najzaslužniji za ovo je moj brat Đorđe, hvala Marku. Hvala i Krajinoviću, Troickom, Lajoviću, koji su prihvatili da učestvuju na ovom turniru - rekao je Ðoković posle završetka turnira.

Ðoković je zahvalio i pobedniku Dominiku Timu što je bio deo turnira u Beogradu.

Nadam se da voliš Srbiju, Srbija voli tebe. Hvala Saši (Zverevu), Grigoru (Dmitrovu). Jedan telefonski poziv bio dovoljan da dođu. To bi trebalo pomenuti. Jesmo veliki rivali na terenu, ali to ne znači da ne možemo da budemo prijatelji i da nema poštovanja i uvažavanja. Jako mi je drago što sam deo istog sporta kao i oni - rekao je Ðoković.

On je takođe istakao da je beogradska publika veoma teniski edukovana.

Bilo je velikih poduhvata, zadataka, iskušenja, to zna samo tim organizaatora. Isto tako bilo je mnogo ljudi sa dobrom voljom koji su prepoznali sve i doprineli sjajnom vikendu. Beograd je grad sporta i to je još jednom pokazao. Slika je otputovala svuda, preko 100 miliona domova širom Evrope i SAD gledalo je snimke mečeva. Stižu pohvale - zaključio je Ðoković.

Pobednik Adria Toura u Beogradu Dominik Tim rekao je da se u Srbiji lepo proveo i uz to osvojio trofej.

"Uvek je lepo osvojiti trofej, ali to nije bio glavni cilj, lepo je što je bilo tako. Lepo sam se proveo za dobar cilj, nije moglo bolje. Nivo tenisa je bio visok. Hvala Novaku (Ðokoviću) i njegovoj porodici što su nam ovo vreme u Beogradu učinili posebnim”, rekao je Tim na konferenciji za medije posle osvajanja titule.

Austrijski teniser istakao je da je zadovoljan nivoom na kom je igrao u Beogradu.

“Ovaj format do četiri osvojena gema čini da su mečevi neizvesni, a zadovoljan sam nivoom. Već neko vreme treniram, odigrao sam sedam mečeva u Austriji pre dolaska i Beograd, ali nije isto kao kada igrate pred navijačima. Želeo sam da se i pokažem pred njima. Bilo je lepo, prvi put sam ovde, naježio sam se”, zaključio je Tim.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR