Glas Javnosti

OGLASIO SE US OPEN: Ono što su rekli, najvioše se tiče Novaka

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković je na listi učesnika, ali nažalost nije baš tako jednostavno

Organizatori žele da dopuste Novaku da igra, ali je problem što vlasti ne dozvoljavaju, sugeriše saopštenje. 

Iako se našao na listi učesnika, sve su manje šanse da će Novak Đoković igrati na tom turniru - odluku ne menjaju za sada američke vlasti. 

US Open oglasio se posle brojnih apela i peticija da Novaku bude dozvoljeno da igra, a organizatori su istakli da ništa nije u njihovoj moći. 

- US Open nije uveo obaveznu vakcinaciju za svoje učesnike, ali će poštovati odluku Vlade SAD koja se tiče ulaska u zemlju nevakcinisanih neameričkih državljana - piše u saopštenju turnira. 

Turnir počinje 29. avgusta, ima vremena, ali ne i naznaka da će mere u Sjedinjenim Američkim Državama popustiti. 

Novak zbog toga što nije vakcinisan ne može da igra ni u Kanadi ni u Sinsinatiju, ali će zbog US open najviše osetiti pad na listi jer će izgubiti 1.200 bodova.





Ivanišević ne veruje da će Novaku dopustiti da igra

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, ne veruje da će šampion Vimbldona igrati na US Openu.

- Nisam optimista. Veće su šanse da ja dobijem vajld kard za Umag nego da će on na US Open. Amerika je zatvorena za sve nevakcinisane ljude i to je jedini problem.

Bilo je reči o ubeđivanju da se vakciniše. 

- Doneo je odluku koju neće promeniti i zbog toga ga cenim. Totalno je pogrešno kad ga proglašavaju predvodnikom antivaksera, jer on nikad nije rekao drugima da se ne vakcinišu. Jednostavno ne želi uneti vakcinu u svoje telo i poštujem ga. Ja sam se vakcinisao, to mi nije problem, ali u svetu tenisa je toliko kontradiktornosti da je to suludo. I u Australiji i u Parizu i na Vimbldonu su ljudi igrali zaraženi. Smeta me što su Čilića i Beretinija napali jer su se sami povukli zbog pozitivnog testa. A zašto ne bi? Pre godinu, dve bi ih zbog pozitivnog testa stavili na stub srama. Bilo bi logičnije da uslov za igranje bude negativan test, a ne vakcina.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR