Glas Javnosti

NOVINARKA IZ AUSTRALIJE OTKRILA ŠTA ČEKA NOVAKA, PA POMENULA SRBE: Biće ludo i burno, ali ovo mu daje snagu

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ceo svet gleda u Australiju i čeka konačnu odluku o boravku Novaka Đokovića, a samim tim i o njegovom učešću na grend slem turniru. Svet se podelio kada je reč o podršci srpskom teniskom asu.

Barbara Šet koja već godinama radi kao komentator na televiziji "Eurosport" za Kurir je sa lica mesta govorila o situaciji u kojoj se već nekolko dana nalazi Novak Đoković.

Konačnu odluku potencijalnoj deportaciji iz Australije bi uskoro trebalo da donese Ministar za imigracije Aleks Hok. Mnogo toga je u ovom trenutku jasno javnosti u Australiji, ali i širom sveta. 

Barbara je otkrila da je i sama imala problem da putuje u Australiju iako tamo živi. U zemlju se vratila pred katolički Božič, a zbog pravila i mera pojedinih oblasti prvo je otputovala u Adelaid, potom je došla kući - u Sidnej, a tek za vikend ide u Melburn zbog Australijan opena.

- Kovid je veoma prisutan ovde, zbog posla moram da radim antigenske testove na dnevnom nivou, brojevi su veoma visoki. Ljudi ovde nisu srećni, imali su dve teške godine, i zato mogu da razumem zašto se mnogi pitaju: Kako Novak može da igra nevakcinisan? Ako Novak dobije dozvolu da igra, atmosfera na mečevima će biti luda i burna. Imaće on veliku podršku Srba, ali puno, pre svega stanovnika države Viktorija, neće biti srećno - rekla je Barbara Šet za Kurir.

Ona je potom poručila i da je primetila da ima više tenisera koji nisu zadovoljni zbog toga što je Đoković prisutan u Melburnu. O tome je govorio i portugalski teniser Žoao Souza, a Barbara je uverena da će to samo da pomogne srpskom teniseru da ojača i da će energiju da preusmeri na teren.

- Koliko sam mogla da primetim ni teniseri ovde nisu srećni zbog Novaka, ali nije ni njemu lako. Mislim da će izvući ogromnu količinu energije iz ovoga i posle svega će verovatno da bude jači nego pre. Ne mislim da je nekoliko propuštenih treninga dok je bio zatvoren uticalo na njega. Igra tenis cele godine, ima sada nekoliko dana na terenu pre turnira. Mentalno je jak, voli da igra ovde, juri 10. titulu. Sigurno je favorit broj jedan, zaista mislim da će da osvoji turnir.

Komentatorka "Eurosporta" je iskoristila priliku da pošalje poruku srpskom narodu zbog načina na koji je reagovao i zbog neverovatne podrške koju Đoković dobija svakodnevno.

- Neverovatno mi je to. Deluje i pomalo ludo, ali mi je baš drago što su se Srbi ujedinili i ovde u Australiji i kod vas u zemlji i što bezuslovno pružaju podršku Novaku. To mu sigurno puno znači i pomaže u teškim trenucima - zaključila je Barbara Šet.

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva:Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR