Glas Javnosti

NOVI OBOREN REKORD ZA NOVAKA: Prvi kome je ovo pošlo za rukom!

Tenis
Autor: Glas javnosti / objektiv

Đoković nastavlja da ruši sve pred sobom

Novak Đoković ispisao je stranice istorije, osvojio je deseti put Australijan open, odnosno 22. Grend slem titulu u karijeri. Zahvaljujući pobedom u finalu nad Stefanosom Cicipasom (3:0) srpski teniser vratio se tamo gde i pripada, na prvo mesto ATP liste.

Međutim, nije to sve, pošto je Novak ovim vraćanjem na prvo mesto ispisao još jednu novu stranicu istorije. S obzirom na to da je pred turnir Đoković bio na 5. poziciji na listi, plasmanom na prvu poziciju je načinio i najveći skok u istoriji, ako se računaju teniseri koji su dospeli na sam vrh.

Naime, 35-godišnji Novak je skokom od četiri pozicije načinio istoriju ATP liste, koja se računa od 1973. godine. Dok, to nije kraj njegovim rekordima, jer ukoliko Novak ostane na ovom mestu još četiri nedelje, odnosno, on će oboriti i rekord Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvoj poziciji, dok Đoković trenutno broj 373.

Đoković još od juna prošle godine nije bio na prvom mestu, najviše zbog nesportskih stvari protiv kojih je morao da se bori, ipak pravda sve stigne, tako je Novak ponovo sve prestigao i vratio se gde mu je mesto.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR