Glas Javnosti

NOVAKU PRODUŽEN BORAVAK: Nema deportacije, ali Đokoviću preti višegodišnja zabrana ulaska u Australiju! Poznato kada pada odluka

Tenis
Autor: Glas javnosti

Ni danas neće pasti odluka o sudbini Novaka Đokovića u Australiji. Dan "D" je kako pišu tamošnji mediji - ponedeljak.

Đoković će prenoćiti u Australiji i ovog puta, dok se čeka saslušanje povodom njegovog slučaja, nakon što se žalio sudu.

Đokoviću je bila ukinuta viza za ulazak u Australiju, a mediji u toj zemlji su otkrili i zašto.

Međutim, poslednje informacije iz Australije kažu da se ministarka unutrašnjih poslova Karen Endruz neće protiviti privremenoj zabrani deportovanja Novaka Đokovića.

To znači da će Đoković prenoćiti u Australiji i sačekati petak, dok ostaje da se vidi kakav će biti slučaj u narednim danima.

Portal "The Age", koji se detaljno bavi situacijom oko Srbina koji je dobio zabranu ulaska u tu zemlju, donosi priču da bi prvi teniser planete mogao čak da dobije višegodišnju zabranu ulaska u Australiju, prenosi B92.

To je ono što zakon kaže. Svako kome se ukine viza može da se suoči sa takvom kaznom, mada postoji izuzetak za osobne koje su napravile nenamerne greške.

Isti izvor navodi da takva presuda nije isključena, ali i da će mnogo toga zavisiti od procesa na Federalnom sudu i narednih poteza Đokovića.

Kako se navodi, Đokovićev advokat insistira na tome da Srbin ostane u Australiji sve dok se ne donese konačna odluka, koja je planirana za ponedeljak ujutro po australijskom vremenu.

Sudija Entoni Keli želi da Đokovićevi advokati podnesu dokaze i podneske do 14 časova u subotu, a da tim ministarke Endruz to učini to 20 časova u nedelju.

Sud će se ponovo sastati u ponedeljak u 10 časova, odnosno u ponoć između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR