Glas Javnosti

Новаков најлепши аплауз за Шарапову

Tenis
Autor: Блиц спорт

Новак Ђоковић је за мало више од сат времена тениса изборио пласман у четвртфинале турнира у Дубаију, али је након меча највише говорио о великој пријатељици из "белог спорта" - Марији Шараповој.

Експресно је Ђоковић поразио Филипа Колшрајбера, а потом из Дубаија аплауз упутио руској тенисерки која је решила да се повуче.

Модератор је питао Новака о одлуци Марије Шарапове да се повуче из професионалног тениса.

- Управо сам чуо ту вест. Желео бих да јој одавде сви дамо један аплауз за све што је урадила током целе каријере. Залсужила је, велики је борац. Недостајаће нашем спорту. Она снага да прескочи све препреке посебно са повреедама и операцијама. Покушала је да се врати игри и то је велика инспирација за све који се боримо у овом спорту. Жао ми је што је морало да се заврши повредом, али је у исто време имала и велику каријеру и има на шта да буде поносна, завршио је Србин.

У коментару меча, Србин је похвалио искусног немачког тенисера.

- Одличан меч, уживао сам како сам у игри. Филип Колшрајбер је изашао са правим фокусом и тактиком, ушао сам у меч свестан да ме је поразио недавно на Индијан велсу. Врло је незгодан играч и зна како да игра на великој сцени мада је тренутно слабијег ранкинга. Један је од најискуснијих на АТП туру, воли да игра на великим стадионима, честитам му за све што је урадио у каријери, причу је почео Србин.

На констатацију модератора, Ђоковић се захвалио српским навијачима којих је поново било доста у Дубаију.

- Хвала свима што сте дошли вечерас. Још једном вам пуно хвала и волим вас, хвала пуно, рекао је на матерњем језику најбољи тенисер света.

Ривал у четвртфиналу ће Новаку Ђоковићу бити млади руски тенисер Карен Хачанов за ког је Ђоковић имао доста лепих речи.

- Могао би да буде међу најбољих десет или пет играча на свету, талентован је и има самопоуздање надам се да ћу бити оштар као у прва два меча на турниру и стићи до полуфинала.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR