Glas Javnosti

NOVAK UZOR MLADOM ŠAMPIONU: Trenutak za pamćenje

Tenis
Autor: Glas javnosti

Đoković, sa svojim neverovatnim mentalnim kvalitetima, postao inspiracija mladoj šahovskoj zvezdi u usponu.

Gukeš D, 17-godišnji šahovski velemajstor, nedavno je dospeo u žižu javnosti tako što je srušio rekord koji je držao Magnus Karlsen i postao najmlađi šahista koji je stekao Elo rejting. U intervjuu koji je dao, mladi šahista je otkrio da je inspiraciju imao u srpskoj tensikoj legendi Novaku Đokoviću.

Šah i tenis imaju neke sličnosti, najviše u pogledu konstantne mentalne oštrine tokom duela. Nije ni čudo onda da je Đoković, sa svojim neverovatnim mentalnim kvalitetima, poslužio kao uzor mladoj šahovskoj zvezdi u usponu.

Jedan od Đokovićevih najinspirativnijih momenata dogodio se tokom finala Vimbldona 2019. godine gde je spasio dve meč lopte protiv legendarnog Rodžera Federera. U nezaboravnoj lekciji iz mentalne i fizičke dominacije, Đoković je ostao pribran i odneo pobedu.

Ovaj nezaboravni momenat ostavio je veliki utisak i na Gukeša.

„Nikada neću zaboraviti kako je Novak spasio dve meč lopte i pobedio u finalu Vimbldona 2019. godine Rodžera Federera“, istakao je Indijac.

Dok Gukeš nastavlja svoj put u nameri da postane jedan od najboljih šahista na svetu, pokušaće da nađe inspiraciju u Đokovićevim uspesima na terenu.

Dok Novakovo tenisko nasleđe biva nedodirljivo za ostale tenisere, njegov otac Srđan je izrazio želju da se teniski majstor povuče iz ovog sporta na kraju 2024. godine, uveren da je osvojio sve što se može u ovom sportu.

Međutim, Novakova odluka o povlačenju zavisiće od uspeha u tekućoj sezoni, pošto je oduvek bio motivisan da postavi sve najveće moguće rekorde u tenisu.

U svetu šaha i tenisa, mentalna igra je odlučujuća kao fizička snaga, a Gukeš D je pronašao inspirišućeg mentora u Novaku Đokoviću čija posvećenost nastavlja da impresira fanove širom sveta.

Glas javnosti/ S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR